Video: The Roots en John Legend spelen Arcade Fire

Roots & John LegendTerwijl ik me blindstaar op nieuwe albums van indie-schmindybandjes Deerhunter, No Age, Sufjan Stevens en soortgenoten, slaat een samenwerkingsalbum tussen hiphopband The Roots en John Legend genaamd Wake Up! in als een bom. Lovende recensies alom voor de swingende op sixties en seventiespop en soul geënte plaat, en intussen staan band en zanger ook samen op het podium tijdens enkele concerten in de VS. Afgelopen week was Terminal 5 in New York aan de beurt: het optreden werd bovendien gefilmd door regisseur Spike Lee. Een opvallende cover tijdens de show: Wake Up van Arcade Fire‘s debuut Funeral. 

Aardig rockend  en gedreven gebracht, goed eigen gemaakt ook, maar de euforische intensiteit van het origineel voelen we niet.Dat kan ook aan Legend liggen, die het niet kan laten er tegen het einde wat onnodige zanguithalen uit te persen. Rustig, John! Kijk, luister en oordeel zelf.

The Roots & John Legend – Wake Up (live)

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Video: The Roots en John Legend spelen Arcade Fire

  1. JW

    Heb dit album op luisterpaal beluisterd, zalig!!!!!!!

      /   Reply  / 
  2. Jurre

    Zoals een andere website al zei, dit nummer heeft niet voor niets het album niet gehaald. Het album bevat vooral covers van soulnummers. Een indiehit vertalen naar een soulnummer is erg lastig en dat ging hier dus ook niet zo goed. Maar het album zelf is wel heerlijk!

      /   Reply  / 
  3. Blap

    Best grappig voor Arcade Fire dat al die iets populairdere gasten hun nummer gaan coveren (P. Nutini etc.). Arcade Fire doet het hem toch het best!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>