Nieuwe top 5: Kleding

De Fashion Week is in Amsterdam in volle gang en ik mocht daar ook even een kijkje nemen. De zaal was gevuld met ‘Sharp Dressed Man’ en ‘Ladies in Red’. Dit inspireerde mij tot een top 5 over kleding. Vaak kun je aan de kleding van muzikanten al zien wat voor muziek ze maken. Indierockers in zwarte skinny jeans, popdiva´s in extravagante outfits, singer-songwriters in wollen truien en metaldudes met spikes en zwarte bandshirts. Zelfs Bonnie ‘Prince’ Billy verdenk ik van nadenken over wat hij aandoet als hij op het podium verschijnt in een wit T-shirt en een groene tuinbroek. Veel bands hebben een kledingsponsor, zoals de Nederlandse band Moke wordt gesponsord door Karl Lagerfeld.

Ik begin mijn top vijf met het hitje ‘New Shoes’ van Paolo Nutini over het heerlijke gevoel dat nieuwe schoenen kunnen geven. Hierbij citeer ik ook graag Al Bundy: “If your shoes look like shit, you look like shit.”
Dan Lucky Fonz die in ‘Once I Was a Lady’ beschrijft hoe hij er uitziet als vrouw, gekleed in zwart en blauw en met gelakte nagels.
Op drie Vampire Weekend die het in hun nummer ‘Cape Cod Kwassa Kwassa’ over Benetton en Louis Vuitton hebben. Al is Pinkerton mijn favoriete Weezer album, op twee toch ‘Undone (The Sweater Song)’ van ‘The Blue Album’. Op één mijn kleding-lied-favoriet ‘Short Skirt, Long Jacket’ van Cake. Ik kwam er van de week achter dat mensen onder de 26 dit nummer niet kennen en daar moet verandering in komen.

Mijn top vijf bestaat uit bijna alleen maar vrolijke hitjes, daar moeten we mijn stemming maar de schuld van geven. Ik ben benieuwd naar je aanvullingen en die mogen ook lekker melancholisch en ondergronds zijn. Je mag reageren met een top 5, één suggestie of reageren op lijstjes van anderen. Wanneer je positief reageert op een suggestie van iemand anders komt deze weer hoger in de uiteindelijke top 5 terecht. Kom maar op met je suggesties!

5. Paolo Nutini -New Shoes

4. Lucky Fonz III – Once I Was a Lady

3. Vampire Weekend – Cape Cod Kwassa Kwassa

2. Weezer – Undone (The Sweater Song)

1. Cake – Short Skirt/Long Jacket

facebook share facebook share

11 Reacties // Reageer

11 thoughts on “Nieuwe top 5: Kleding

 1. Peter

  The National – Green Gloves

    /   Reply  / 
 2. jeewee

  Sonic Youth – Dirty Boots

    /   Reply  / 
 3. Julius

  mijn top vijf bestaat voor 80% uit schoenen

  - Amy winehouse met fuck me pumps
  - De jeugd van Tegenwoordig met Hollereer (“je kijkt ook zo zuur naar mijn haute couture, want mijn haute couture is oh zo duur”)
  - paul simon met diamonds on the soles of here shoes
  - nancy sinatra met these boots are made for walking
  - Arctic monkeys met put on your dancing shoes

    /   Reply  / 
 4. Martijn76

  Duidelijk Green Gloves van the National, prachtnummer!
  Dress van PJ Harvey mag ook niet ontbreken en ik neem aan dat Hang me up to dry van Cold War Kids wordt gezongen vanuit het perspectief van een (natte) spijkerbroek, dus die komt met stip op drie ;-)

    /   Reply  / 
 5. Marnix.

  Vicar in a tutu….The Smiths.

  I was minding my business
  Lifting some lead off
  The roof of the Holy Name church
  It was worthwhile living a laughable life
  To set my eyes on the blistering sight
  Of a vicar in a tutu
  He’s not strange
  He just wants to live his life this way

  ……etc.

    /   Reply  / 
 6. Thijs

  The Gaslight Anthem – Blue Jeans and White T-shirts
  Heeeeeerlijk nummer :)
  En ook maar even een stem voor Green Gloves van The National

    /   Reply  / 
 7. Martijn76

  Helemaal Same Jeans van the View vergeten…

    /   Reply  / 
 8. thomas

  Yes! Ik ben 24 en ken Short skirt/Long jacket!!!11 w000t`1!!!

    /   Reply  / 
 9. Remo

  Arctic Monkeys – Dancing Shoes
  Franz Ferdinand – Eleanor Put Your Boots On

    /   Reply  / 
  1. Gerard

   hehehe

     /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>