Alternativeblog top 5: Kleding

Kleding was dus geen heel inspirerend onderwerp, maar ik vind het toch een mooie top 5 geworden. Op de laatste plek mijn favoriete kledinglied ‘Short Skirt/Long Jacket’. In 2001 was het een bescheiden hitje in de alternatieve muziek scene, het meeste succes behaalt de band in Amerika. In ‘Short Skirt/Long Jacket’ wordt een vrouw beschreven die waarschijnlijk alleen in de dromen van frontman John McCrea bestaat. Laat naar bed gaan, vroeg opstaan, een succesvolle carrière en er perfect uitzien, die vrouw wil ik ook wel ontmoeten.

Op de vierde plek staat Franz Ferdinand met ‘Eleanor Put Yout Boots On’, een nummer over Eleanor Friedberger. Eleanor is de frontvrouw van de band The Fiery Furnaces! en heeft een relatie gehad met de frontman van Franz Ferdinand Alex Kapranos. In de begintijd van de band was zij een steun en toeverlaat voor de indierockers en dat verdient natuurlijk een mooi liedje.

‘Dancing Shoes’ van de Arctic Monkeys komt van hun debuutalbum ‘Whatever People Say I Am, That’s What I’m Not’. Het album dat in 2006 uitkwam werd meteen overladen met prijzen in Groot-Brittannië. Het laatste nieuws is dat frontman Alex Turner volgende maand een solo-album uitbrengt, de soundtrack voor de film Submarine. De filmregisseur Richard Ayoad werkte eerder met de band samen voor een live-dvd en verschillende muziekvideo’s.

Ook de nummer twee Sonic Youth heeft een soundtrack opgenomen, deze kwam vorige maand uit onder de naam ‘SYR9: Simon Werner a Disparu’. SYR staat voor Sonic Youth Recordings, het eigen label van de band waaronder ze voornamelijk experimentele en instrumentale nummers uitbrengen. De soundtrack was dus de negende release, de tweede release had een Nederlandse titel, namelijk ‘Slaapkamers met Slagroom. Hier kun je een klein gedeelte van de EP uit 1997 beluisteren.
De vrouwelijke hoofdrol in de video van ‘Dirty Boots’ wordt vertolkt door Lisa Stansbury. Zij werd ontdekt door de band tijdens een concert van Dinosaur Jr. In de video heeft ze een Nirvana shirt aan nog maanden voor de band doorbrak met het album ‘Nevermind’.

Op de eerste plaats staat The National met ‘Green Gloves’. Dit nummer komt van hun alom geprezen album ‘Boxer’ uit 2007. Degenen die The National een keer live willen meemaken moeten komend weekend naar Groningen of Rotterdam. Vanaf donderdag is de band in Nederland om tijdens het Cross-Linx Festival op te treden in Eindhoven, Utrecht, Groningen en Rotterdam. Alleen voor die laatste twee concerten zijn nog kaarten verkrijgbaar, kijk hier voor het hele programma.

5. Cake – Short Skirt/Long Jacket

4. Franz Ferdinand – Eleanor Put Your Boots On

3. Arctic Monkeys – Dancing Shoes

2. Sonic Youth – Dirty Boots

1. The National – Green Gloves

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Alternativeblog top 5: Kleding

 1. Hans

  Kap met die onzinlijstjes en bericht eens iets over het nieuwe album van Radiohead…

    /   Reply  / 
 2. Robert

  Of de al weken bekende single van Noah and the Whale.

    /   Reply  / 
 3. jeewee

  of de nieuwe clip van foofighters

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>