Twin Shadow doet The Smith’s “There Is A Light That Never Goes Out”

George Lewis van Twin Shadow is een druk baasje. Naast werk aan een nieuw album maakt hij ook covers van verschillende artiesten die belangrijk voor hem zijn geweest. Voor zijn ‘UNDER THE CVRS’ serie heeft hij nu, na eerdere covers van 10cc, Bruce Springsteen, Tori Amos, U2 en 112, een eigen versie gemaakt van “There Is A Light That Never Goes Out”.

Twin Shadows versie van de Smiths-klassieker, oorspronkelijk van het album The Queens Is Dead uit 1986, heeft een r&b jasje gekregen. In de clip is Lewis, samen met zangeres Samantha Urbani, te zien in een auto, waarmee het, geheel in lijn met de tekst van het nummer, niet goed afloopt.

Lewis moet overigens lachen om de vergelijkingen die tussen hem en Morrissey, zanger van The Smiths, worden gemaakt. “Ik denk dat het grotendeels komt doordat het de afgelopen twintig jaar de trend geweest is om met een hoge, soort van zeurderige stem te zingen, in de lijn van MGMT en John Lennon. Ik heb een sombere, lage stem, dus ik denk dat mensen me daarom vergelijken met Morrissey”, aldus de ‘Dominicaanse Morrissey’.

Bekijk hier de cover van “There Is A Light That Never Goes Out”:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>