BBC maakt top 10 beste Britpop nummers

Dit jaar viert de Britpop haar twintigste verjaardag. Om dit te vieren, en misschien ook om voor eens en altijd een einde aan de discussie te maken wie er nou eigenlijk beter was, Blur of Oasis, heeft BBC Radio 6 onder haar luisteraars een verkiezing gehouden wat nou eigenlijk het beste Britpop nummer is.

Uit de verkiezing, waar meer dan 30.000 mensen aan meededen, is een, misschien toch wel, verrassende nummer 1 gekomen. Niet ‘Wonderwall’ of ‘Parklife’ maar Pulp’s ‘Common People’ is door de BBC-luisteraars uitgeroepen tot het beste Britpop nummer aller tijden.

Oasis en Blur zijn verder met ieder twee noteringen wel goed vertegenwoordigd in de top 10, terwijl Pulp ook twee keer voorkomt in het lijstje. Hier is de hele top 10 van BBC Radio 6:

  1. Pulp – ‘Common People’
  2. The Verve – ‘Bittersweet Symphony’
  3. Oasis – ‘Don’t Look Back In Anger’
  4. Oasis – ‘Wonderwall’
  5. Blur – ‘Parklife’
  6. Suede – ‘Animal Nitrate’
  7. Blur – ‘Girls & Boys’
  8. The Bluetones – ‘Slight Return’
  9. Pulp – ‘Disco 2000’
  10. Ash – ‘Girls From Mars’

Het lijstje kent met bijvoorbeeld Radiohead, Supertramp en Elastica enkele opvallende afwezigen. Mis jij nog iets in de lijst? Reageer dan hier onder!

Bekijk hier de nummer 1:

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>