Bob Dylan brengt eindelijk zijn complete ‘The Basement Tapes’ uit

bob dylan

Dylan-fans hebben er lang op moeten wachten maar nu komt er eindelijk een complete release van de befaamde The Basement Tapes. Deze tapes werden in de zomer van 1967 opgenomen door Dylan en The Band in Woodstock, New York.

De muzikanten sloten zich die Summer of Love een tijd lang op in het huis Big Pink waar ze meer dan honderd nummers opnamen. Deze tracks werden nooit in hun geheel uitgebracht, een deel van de nummers belandden in het bootlegcircuit en in 1975 werden vierentwintig van de liedjes uitgebracht op het album The Basement Tapes.

Nu komt daar dus verandering in; onder toezicht van The Band-toetsenist Garth Hudson zijn alle 138 nummers die werden opgenomen opgepoetst. De tracks worden gebundeld op een zes cd-boxset genaamd The Basement Tapes Complete: The Bootleg Series Vol. 11 die op 4 november zal verschijnen.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>