Live-Review + Interview: Rival Sons in Amsterdam, pt.1

.

RIVAL SONS

.

Melkweg Oude Zaal, Amsterdam

.

14 November 2011

.

Tekst: Jeroen Bakker

.

Deel 1: een impressie.

.

 

Nadat de jonge Brabantse jongens van Black-Bone de zaal van stevige oude Rock ’N Roll hebben voorzien alsof het een Gelredome betrof (toevallig is de band uitverkoren om daar in december het voorprogramma van Deep Purple te verzorgen),  maakt het grootste gedeelte zich op voor een eerste ontmoeting met Rival Sons. Het uit Los Angeles afkomstige kwartet debuteerde afgelopen zomer op grote Europese festivals als Werchter, Sonisphere en zelfs ons eigen Bospop waar het podium op dezelfde dag werd gedeeld met brancheverwanten als The Answer en helden / inspiratiebron The Faces.

 

De daar aanwezige getuigen voorspelden toen al dat dit optreden niet zonder gevolgen zou blijven. Enkele boekers en promoters dachten daar hetzelfde over met een korte maar intensieve Europese clubtour als uiteindelijke resultaat.

 

Het is iets na negen uur wanneer AC/DC’s For Those About To Rock luid door de Melkweg klinkt. Een blik in de Oude Zaal laat nog veel ongevulde ruimte zien maar de band lijkt aangenaam verrast wanneer het podium wordt bestormd met het stevige Torture. Voor diegenen die het ruwe werk niet schuwen is deze opener alles behalve een Kwelling.

De ‘Zonen’ hebben al een aanzienlijk aantal draai-uren op de teller staan en klinken als een hecht collectief dat maar één doel voor ogen heeft, namenlijk ‘de oren wassen’ van deze Amsterdamse Motherfuckers. Hoewel de vier best eens afkomstig zouden kunnen zijn uit een gevaarlijke, viezige achterbuurt van LA, laat de nadere kennismaking een geheel ander beeld zien.

 

.

wordt vervolgd…

.

Vanavond deel twee van dit verhaal van Jeroen Bakker.

Daarin dus ook een interview met de Rival Sons.

Hou ons in de gaten op Facebook of op Twitter voor de laatste nieuwtjes!

.

Geniet hieronder meteen van de nieuwste videoclip van Rival Sons, All Over The Road.

.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Live-Review + Interview: Rival Sons in Amsterdam, pt.1

  1. Pingback: Rival Sons in Amsterdam, pt. 2 | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>