Concert: Ultimate Painting is met de rug naar het publiek op z’n best in Ekko

20160311_223713

James Hoare en Jack Cooper begonnen Ultimate Painting als extraatje naast hun werk bij respectievelijk Veronica Falls en Mazes. Die samenwerking heeft met Ultimate Painting uit 2014 en Green Lanes van vorig jaar twee prima plaatjes met lekkere jangly indiepop opgeleverd. Het optreden dat de twee, aangevuld door een bassist en drumster, op de afgelopen editie van Le Guess Who? in De Helling gaven beviel zo goed dat Ekko hen in het kader van het dertigjarig jubileum terughaalt voor een nieuwe show in de Domstad.

Voorprogramma Naive Set uit Amsterdam zet in ieder geval al de toon voor een avond vol fijne gitaarliedjes, met een extra shout-out naar het op de fiets gespeelde ‘Midnight, Amsterdam’. Ultimate Painting zelf verschijnt iets later dan gepland op het podium en trapt af met ‘Ultimate Painting’ en ‘Rolling In The Deep End’, die meteen de prettig kabbelende trademark sound van de twee neerzetten. Dat is eigenlijk de gemene deler van de tien tracks die vanavond gespeeld worden: Ultimate Painting schildert wel erg netjes binnen de lijntjes.

20160311_221342

De stemmen en gitaren van Hoare en Cooper meanderen inderdaad heerlijk door elkaar heen, maar echt spannend wordt het nergens, op het einde na dan. Na een set die verder leidt langs onder andere ‘Central Park Blues’, ‘The Ocean’ en ‘Kodiak’ sluit Ultimate Painting ‘Ten Street’ af met een venijnige jam van een kwartier, waarbij de band lijkt te vergeten dat een zaal vol publiek toe staat te kijken en het scherpe randje dat zo node werd gemist eindelijk eens de kop opsteekt.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>