De Dubstep Knaller Van De Week: High Rankin

Omdat ik eigenlijk de hele dag dubstep draai, en er bijna elke week op dans, en omdat dubstep eigenlijk de enige muziekstroming is waar ik nog kippevel van krijg (op OFWGKTA na…), zijn we vorige week begonnen met deze nieuwe rubriek. En deze is speciaal voor Jean Pierre! Dubstep Knallers komen in alle soorten en maten. Iedereen heeft zijn eigen voorkeur. Ik probeer niet elke week dezelfde vunzigheid te laten horen. Dus deze week een ietwat ander geluid: High Rankin. Gewoon uit Brighton, zoals het hoort. Maar hij klinkt Amerikaans. En omdat hij vorige week zijn EP uitbracht, is deze post meer dan verdiend.

 

 

 

 

 

High Rankin heet eigenlijk Will en komt dus uit Brighton. Hij koppelt snoeiharde wobble-bass aan geile vocaaltjes die, geloof me maar, na een half uur stampen op basstonen in een zweterige club meer dan welkom zijn. Eindelijk even de handjes in de lucht. Hij heeft net zijn EP uitgebracht via Suicide Dub (check ook hun mixes), bij wie hij eerder Don’t Carry On Like A Rudeboy When Daddy’s Got A Yacht maakte. Inderdaad, Rankin staat bekend om zijn humor. En omdat te onderstrepen hier eerst zijn videoclip voor die roemruchte release. Ook lekker.

 

 

Maar goed, nu is er dus Steppin On The Devil’s Tail, een EP die hij samen maakte met Tigerlight (volg haar, het is het waard). Hij verkoopt hem hier via Beatport, en op zijn soundcloud laat hij ons halve nummers horen. Net genoeg om te weten dat je deze man live moet gaan zien. Want zelfs als je de vocaaltjes niet zo goed trekt (zoals ondergetekende) dan is er nog genoeg vlammende, hysterische dubstep over om de weten dat deze EP een hit wordt. Komt hij naar Amsterdam Dance Event? Ik laat hieronder alle liedjes van die EP (voor zover beschikbaar) horen, en zijn nummer Reincarnation staat daar niet op, dus die kunnen we in zijn geheel draaien. High Rankin. Komt ie.

 

 

 

 

 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “De Dubstep Knaller Van De Week: High Rankin

  1. Rinus

    Nice!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>