De Dubstep Knaller van de Week: Spoek Mathambo!

Spoek Mathambo & Cerebral Vortex – Drunk Like That (Douster Remix) by douster

 

 

 

 

Als dubstep niet de soundtrack van de 21e eeuw was zou dit ook een relevant verhaal zijn. Want Spoek Mathambo, de hipste Afrikaan van het moment, staat voor heel veel ontwikkelingen in onze generatie. Ik ga hier nu niet een Oprah Winfrey relaas van maken, maar het moet wel vernoemd worden: deze man is boeiend. En dan heb ik het nog niet eens over zijn muziek gehad. Dus, schrijf die naam op, en leun achterover. Probeer verder te kijken dan de dubstep van Bass Nectar. Dit is Soweto, en dit is Sub Pop. Niets is normaal, of gangbaar. Ik bedoel, kijk naar hem!

 

Oja, dubstep was de reden dat ik over Spoek, die eigenlijk Nthato Mokgata heet, begon. Er is namelijk een nummer, met een hele coole video erbij, dat ik wilde laten horen aan jullie in het kader van deze wekelijske rubriek: War on Words, uit 2010. De subtiliteit van de beats en de feilloze timing van deze muzikale alleskunner komt zo mooi naar voren in dit nummer. Ok, het is ook gewoon vet om af en toe over Spoek te schrijven, omdat hij zo cool is. Ik bedoel, zelfs Theophilus London is een beetje jaloers op hem. Maar omdat dubstep eigenlijk altijd kan, en geen duidelijk afgebakend terrein is, mag Spoek meedoen.

 

 

Oja (deel twee), Spoek zit dus bij Sub Pop, en werkt samen met Shabazz Palaces, die morgen in de Sugar Factory in Amsterdam speelt! Toeval? En oja: vandaag is er een nieuwe EP utigekomen van meneer Mathambo, met dus onder andere een fantastische remix van Shabazz Palaces. Die kun je HIER gratis ontvangen. Doe maar. Of, als je eenkennig bent, kun je ook hieronder je e-mail invullen, dan lukt het ook. Wat je wil.

 

 

 

En dan maakt hij gewoon een cover (nou ja, een adaptatie) van Joy Division! Hier is Control, zoals dat klinkt in het Zuiden van Afrika. Fijn? Mag het dubstep heten als hij door anderen Afro-Futurist wordt genoemd?

 

 

 

 

SPOEK MATHAMBO – CONTROL by Spoek Mathambo

 

En hier is dan eindelijk, na de meest chaotische inleiding in mijn carriere, de muziek plus videoclip bij de Dubstep Knaller Van De Week: War on Words van Spoek Mathambo!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Heel goed interview met Spoek Mathambo: Hier.

h/t!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>