Lowlands 2008 weer net zo groot als vijf jaar terug

Lowlands'Lowlands-festival op de schop' en 'Nieuwe opzet Lowlands' luiden de eerste (kranten)- koppen over 'vernieuwingen' op A Campingflight To Lowlands Paradise 2008. Nu ja, 'op de schop' of 'nieuw': eigenlijk krijgt Lowlands weer de vorm en grootte terug van een jaar of zes geleden. In 2001 en 2002 had Lowlands meer podia en bezoekers dan ooit, waarna het festival enkele jaren in tenten (Charlie en Foxtrot verdwenen) en disciplines afslankte. Maar in 2008 keren dans en theater na zo'n vijf jaar afwezigheid weer in volle glorie terug, echter zonder overheidssubsidie, meldt gratis dagblad Metro.

De krant opent zelfs met het Lowlands-nieuws op de voorpagina. Lowlands is blijkbaar belangrijker nieuws dan Afghaanse protesten tegen Nederland, Russische presidents-verkiezingen, nieuw gelazer in de Gaza-strook of de anti Koran-film van Geert Wilders die het kabinet in paniek brengt.

Festival-directeur Eric van Eerdenburg laat in het artikel doorschemeren dat theater en dans 'zonder het gezeik' diverse instanties weer geprogammeerd worden. Ook keert de ooit zo geliefde Charlie-tent terug voor kleine, beginnende bandjes die de India nog niet kunnen vullen, op de plek van de Essent Awards-stage, die verdwijnt. Zou met meer theater en dans ook de sfeervolle Foxtrot naast de Juliet weer herrijzen? De tweede filmtent Echo keert na een aantal jaar in ieder geval ook weer terug op Lowlands-grond.

Een goeie zaak, lijkt me. Eindelijk wordt Lowlands dan weer zoals het ooit bedoeld was: naast muziek een spectrum bieden van meerdere kunstdisciplines, waar ook theater- en dansvoorstellingen bij horen. Vindt u ook niet? Zeg er het uwe van hieronder.

Tot zover de wederom veranderde opzet van het festival (in welk jaar is er op Lowlands eigenlijk niet iets veranderd?); wat we ook willen weten is of er nog leuke bandjes naar de Flevopolder komen op Lowlands 2008. Wel, de melancholici van The National in ieder geval, naast het bikkelharde Killswitch Engage en Japanse belofte Asakusa Jinta. Toneelgroep Amsterdam met De toneelbibliotheek, Helmert Woudenberg met Fortuyn en Laura van Dolron met Laatste Nachtmerrie zijn de eerste theateracts die zijn bevestigd voor een nieuwe Lowlands.

De kaartverkoop van Lowlands 2008 (15,16 en 17 augustus) was al begonnen met de zogenoemde early bird actie. Dat betekent dat de eerste 10.000 gegadigden met 10 euro hun kaartje kopen. Ze betalen ze geen 132,50 euro, maar 122,50 euro.  

Meer festivalnieuws op Alternative Blog.  

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Lowlands 2008 weer net zo groot als vijf jaar terug

  1. tessa

    há eric is mijn oom!:)

      /   Reply  / 
  2. Emile

    Goede zaak dat ll weer zijn roots heeft gevonden!

      /   Reply  / 
  3. The Dude

    Hé Sander…

    CHARLIE IS BACK BABY!!!!!! helemaal te gek!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>