Pukkelpop 2009: Jesus Lizard, Kraftwerk, Wilco, Beirut

Een dag voor Lowlands in Biddinghuizen gaat steevast nabij het Belgische Hasselt Pukkelpop van start, met nauwelijks aandacht voor film, theater en literatuur, maar wel met een vak net nog wat verfijnder programma van zo’n 180 acts op acht podia in drie dagen. Heel wat Pukkelpop-acts doen uiteraard ook Lowlands aan, vandaar dat we ook Arctic Monkeys en Bon Iver nu op de Pukkelpop-affiche terugvinden. Verder zijn dinsdagmorgen enkele headliners bekend gemaakt, zoals fraaie electro-headliner Kraftwerk, Pharell Williams band N.E.R.D. en de punkpopveteranen van The Offspring. Verder aanwezig: Wilco, Beirut en het Franse Phoenix, terwijl in de stevige hoek Opeth (ook op LL), Anti-Flag, Life of Agony, Mad Caddies en last but certainly not least, de reünie van hooggeprezen Amerikaanse rockband Jesus Lizard geboekt zijn. Laat vooral deze band ook Biddinghuizen aan doen, zeggen wij dan.

Ook op dance-gebied gebeurt er genoeg op Pukkelpop, in een aparte tent voor live-acts en de Boiler Room voor DJ-sets. DJ’s Dave Clarke, Eric Prydz, Grooverider en Tocadisco zijn in ieder geval present, live-optredens komen er vanMartin Solveig, Vitalic en Alter Ego.

Deze eerste reeks namen is een fraaie eerste tip van de sluier, en doet toch net iets geïnspireerder aan dan de meer geijkte namen als Prodigy, Arctic Monkeys, Basement Jaxx en Bloc Party die op de Lowlands-affiche de belangrijkte bands tot nu toe vormen.

Pukkelpop 2009 vindt plaats op donderdag 20, vrijdag 21 en zaterdag 22 augustus. Informatie over ticketprijzen en de voorverkoop volgt nog.

facebook share facebook share

7 Reacties // Reageer

7 thoughts on “Pukkelpop 2009: Jesus Lizard, Kraftwerk, Wilco, Beirut

  1. Hans Vrijmoed

    Mooie namen, daar doen we het wel voor! Jesus Lizard inderdaad graag ook op LL, en anders misschien weer eens naar Hasselt (ben er in 2002 en 2003 geweest, toevallig met Joris :) ).

    My Bloody Valentine speelt het weekend ervoor trouwens op Way out West in Zweden (ook met Antony & the Johnsons). Zouden MBV dan eindelijk eens de Benelux aandoen?

      /   Reply  / 
  2. Marco

    Kraftwerk ook op LL svp, dat zou geweldig zijn! Al moet ik eerlijkheidshalve wel zeggen dat ik niet weet wat er van de live-act over is gebleven nu oprichter Florian Schneider is vertrokken.

      /   Reply  / 
  3. Hans Vrijmoed

    Kraftwerk live is net zoiets als Daft Punk live; prachtige lichtshow en het boeit eigenlijk niet of het de originele muzikanten zijn. In dit geval kun je vier willekeurige mannen achter laptops zetten – bijvoorkeur Duitsers zodat die paar live “gezongen” stukjes zonder accent klinken.

      /   Reply  / 
  4. Frank

    Florence And The Machine zal hier ook aanwezig zijn, lees ik net op haar myspace.

      /   Reply  / 
  5. demi

    omg ik hoop zo erg dat fall out boy komt weet iemand misschien wanneer de rest van de namen bekend worden gemaakt

      /   Reply  / 
    1. Michelle

      god ik hoop ook fall out boy , want ze gaan op de zelfde
      datum naar lowlands en das in holland dus tkan goed zijn
      da ze dan ook in belgie komen !
      en geen idee wanneer de andere komen

        /   Reply  / 
  6. Pingback: Faith No More komt naar Pukkelpop 2009 | Alternative

  7. Pingback: Pukkelpop 2009: 2 x dEUS, Snow Patrol, Grizzly Bear, Deerhunter | Alternative

  8. renato

    EN, EN, EN………..

    Yes, The Black Angels spelen ook op Pukkelpop. Gaat dat zien én vooral horen.

    Heerlijke psychedelische, donkergekleurde (zwart zo u wilt…!) rock.

    Zéér de moeite waard.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>