Lowlands 2009: Klaxons, Thursday, Fakkelbrigade

Iemand nog wat nieuwe namen voor Lowlands 2009? Iedereen? Akkoord, weet dan dat Britse band Klaxons dit keer op de bill staat, nadat het toenmalige ‘nu-rave’ trio twee jaar terug moest afzeggen. Hopelijk is de nieuwe versie van het tweede Klaxons-album dan inmiddels klaar. Ook toegevoegd aan het programma zijn de punkrockers van Thursday en de Nederlandse hiphoppers van Fakkelbrigade, Jiggy Dje en Winne. Nog nooit gehoord hebben we verder van Baskery, Bomba Estereo en Grupo Fantasma. Intusen bevestigde Rotterdamse rockchick Elle Bandita zichzelf woensdagavond bij De Wereld Draait Door, evenals De Staat eerder deze week.

Zulk namenstrooigoed doet onderhand wel afvragen of Lowlands nog met enkele ware, verrassende klappers of écht spannende namen op de proppen gaat komen. Dit soort kleinere toevoegingen steken intussen immers wat bleekjes af bij de vele spannender namen die het Belgische Pukkelpop in hetzelfde weekend geprogammeerd heeft staan. Hieronder veel nieuwe namen uit de Amerikaanse en Britse indie; die zijn enkele uitzonderingen (HEALTH, Grizzly Bear) daargelaten nog afwezig op Lowlands. Intussen heeft Pukkelpop ook een aardige reeks grotere acts uit het verleden staan, waaronder Kraftwerk, The Jesus Lizard en My Bloody Valentine.

Het geheel uitverkochte Lowlands heeft inmiddels onder meer Arctic Monkeys, Lily Allen, Faith no More, Kaiser Chiefs, Razorlight, Bloc Party, Wilco, Beirut, Opeth, Eagles Of Death Metal en vele, vele anderen op het programma staan. Maar in tegenstelling tot bij de Belgische collega’s, is ware muzikale spanning en avontuur in Biddinghuizen op papier voorals nog lastig te vinden.

But hey: more to come.

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Lowlands 2009: Klaxons, Thursday, Fakkelbrigade

  1. derik

    Baskery speelde ook op Eurosonic…geweldige show!

      /   Reply  / 
  2. Freakystyle

    Hmm, ik was niet zo enthousiast over Baskery (zie link), maar live was het dus wel goed? Anders snap ik niet was ze op Lowlands moeten.

      /   Reply  / 
  3. ed

    goed punt in dat stukkie daarboven!
    het begint er erg op te lijken dat LL na uitverkoop denkt dat ze er goedkoop vanaf kunnen komen en dat dan nog kunnen qua PR kunnen “verkopen” als NIEUW!, ONBEKEND! Jaja, ‘t zal wel, waar zijn de grote oude namen als op Pukkelpop (Kraftwerk! zou een waardige opvolger zijn van bv Stooges een paar jaar terug; of anders MBV) of de grote nieuwe namen als Fleet Foxes, Horrors, TV On The Radio, etc??????

    als ik niet met een stel minder kritische vrinden naar LL ging, dan ging ik m’n kaartje onderhand inruilen voor een Pukkelpop-ticket…

      /   Reply  / 
  4. Niels

    Ach niet zo bitchen als je vaker op ll komt weet je dat er niet veel grote acts hoeven komen om er een mooi feestje van te maken en de klaxons zijn echt nice!

      /   Reply  / 
    1. Stefan

      Of juist: Als je vaker op Lowlands komt, weet je dat Lowlands jarenlang “THE place to be” was om grote headliners afgewisseld met jonge bandjes te zien. Afgelopen 2 jaar was het enkel dat laatste.

        /   Reply  / 
  5. hedzer

    Pukkelpop programmeert al jaren veel avontuurlijker en spannender dan Lowlands. Deze ontwikkeling zien we dit jaar weer. Klaxons, dat is onderin middenmoot eerste divisie, niet eens eredivisie, zoals zoveel geboekte acts. Zo verwordt Lowlands razendsnel tot een artistiek niet meer serieus te nemen festival.

      /   Reply  / 
  6. Pingback: Lowlands 2009: Patrick Watson, Passion Pit, La Roux, HEALTH | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>