London Calling 2009/II: The Twilight Sad, Alberta Cross, The Boxer Rebellion

Met onder meer We Were Promised Jetpacks en Wild Beasts op de affiche, heeft ‘Britpop’-festival London Calling in Paradiso alweer wat sterke beloften voor de toekomst op het programma staan. Deze donderdag maakt de organisatie nog wat nieuwe namen bekend, en zeker niet de minsten. Op Lowlands maakten we voor het eerst kennis met Alberta Cross, (foto) de vanuit New York opererende Engels-Zweedse band die net debuut Broken Side Of Time heeft uitgebracht. Ook van de partij: de Schotse droefsnuiten van The Twilight Sad, Hockey, The Leisure Society, Four Dead in Ohio, MPHO en last, but certainly not least The Boxer Rebellion. Na een jaar komt album Union binnenkort ook eindelijk in Nederland uit: een indrukwekkend mooie liedjesplaat waarmee deze band de draad oppakt die Coldplay ergens na A Rush Of Blood To The Head had laten liggen.

Eerder was al bekend dat ook onder anderen Jack Penate, Esser, Johnny Foreigner, Little Death en het New Yorkse A Place To Bury Strangers op de tweede aflevering van London Calling dit jaar te zien zijn. De kaartverkoop voor het festival op vrijdag 20 en zaterdag 21 augustus loopt reeds: dagkaarten gaan voor 17,50 euro per stuk over de toonbank, passepartouts kosten 30 euro. Nog meer namen volgen binnenkort, aldus de organisatie op Twitter.

Hier enkele video’s van de vers aangekondigde bands. Wist u dat het embedden van deze vier filmpjes ons per 1 januari 2010 een kleine honderd euro zou kosten, als het aan enkele briljante plannenmakers met een forse steek los bij auteursrechtenorganisatie Buma/Stemra ligt? Daarover op deze plek vrijdag héél véél meer, voor nu spoelen we de woede door met nog een bakje koffie.

Four Dead in Ohio – Jesus Won’t Dance In My High Heels

The Boxer Rebellion – Evacuate

The Twilight Sad – I Became A Prostitute

Alberta Cross – ATX (live)

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “London Calling 2009/II: The Twilight Sad, Alberta Cross, The Boxer Rebellion

  1. RadioMad

    Ah bollocks. Ik hoopte op een zaaloptreden van The Boxer Rebellion. London Calling staat helaas niet op het programma dit najaar :(

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Alternative » Een fortuin voor embedded filmpjes: Buma weet het ook niet meer

  3. Wim van Nugteren

    Volgens de site van Paradiso komt ook Bombay Bicycle Club. Dat zou fantastisch zijn, na het geweldige optreden van vorig jaar op London Calling.

      /   Reply  / 
  4. Pingback: Nooit van Gehoord? London Calling – Four Dead In Ohio | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>