PLAY Festival: Muziek en Film. Een voorbeschouwing.


.

.

Op 17 november begint in en rond de Amsterdamse Melkweg de eerste editie van het PLAY: International Music + Film Festival. De bedoeling is dat we door filmvertoningen en concerten worden meegenomen naar dat schemergebied waar muziek en film samenkomen. Een fantastisch idee. Want steeds vaker zie ik hele boeiende muziekfilms voorbij komen. En nu kunnen we daar eindelijk een bestemming voor vinden: Elk jaar komt het beste van het beste naar PLAY. Ideaal.

Wij zullen kaarten weggeven, aan onze fans op Facebook. Maar nu eerst, een voorproefje.

Mijn advies: koop een passe-partout. Maar als je heel weinig tijd hebt moet je sowieso naar de volgende films en optredens.

Inni. De film van Vincent Morisset over Sigur Ros, waarin je ze live ziet, schijnt ontzettend bijzonder te worden. Misschien wel het grote succes van dit festival. Omdat het allerlei grenzen over gaat. Cross-over dus. Wat de film ook gaat brengen, dit is belangrijk om te gaan zien.

Rocking Shorts. Een programma waarin muziek in korte film wordt onderzocht. En dat wordt eens een keer tijd. Dit is bovendien een samenwerking tussen PLAY en Go Short, het Nijmeegse festival voor de korte film. En zij weten alles. Dit wordt dus een must voor iedereen die wel eens over muziek nadenkt.

Beats, Rhymes & Life: The Travels of A Tribe Called Quest, van Michael Rapaport. De meest opzienbare muziek-docu van dit jaar. Rapaport volgde jaren lang deze legendarische hip-hop groep. Met een baanbrekende film als resultaat. Want hij laat geen detail onbenoemd. Zelfs de pijnlijke ruzie binnen de band komt aan bod. En daarmee essentiele materie voor hip-hopfans.

Sound It Out. Een heftige film, waar ik al eerder over schreef. Het verhaal is zo aangrijpend dat ik hem nu al een 10 geef. Terwijl ik hem nog niet eens gezien heb. Maar als ik de verhalen moet geloven, is dit een document voor de popmuziek. Een ode aan de bandjes, van alle tijden. Ga dat zien.

Phife Dawg. De rapper (naast Q-tip uiteraard) van A Tribe Called Quest. Hij komt gewoon optreden, op 18 november. Omdat het kan. Heel bijzonder, omdat de rol van ATCQ in de hip-hopgeschiedenis steeds belangrijker aan het worden is. Gek genoeg is hun eminentie nog nooit goed beschreven. Maar dit is een levende legende, en dus moeten we er zijn.

The Future of the Music Video. Een verkenning van de klassieke muziekvideo, tegenover de nieuwe mogelijkheden. In samenwerking met 2Pause. Dus belangrijk. Misschien heel saai, en pretentieus, en misschien wel revolutionair. Of een beetje van allebei. In ieder geval ben ik erbij.

De Keuze van Anton Corbijn. Als er iemand in Nederland recht van spreken heeft, is hij het wel. Hoef ik verder ook niets over te zeggen. Dit is gewoon Anton Corbijn.

Initiatiefnemer van PLAY is Simon van Melick, en ik zal nu alvast een open uitnodiging de lucht in sturen aan zijn adres: “Simon, kom naar ons en laat ons jou de kleren van het lijf vragen”. We willen wel eens weten wat jij zelf van muziek en film vindt. Bij deze dus.

 

PLAY: International Music + Film Festival begint dus op 17 november. Kaarten straks via de website van PLAY te koop, of gewoon te winnen als je ons liked op Facebook…

 

.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “PLAY Festival: Muziek en Film. Een voorbeschouwing.

  1. Pingback: Nieuwe Film van Spike Jonze: Mourir Aupres de Toi. Kijk Hier! | Alternative

  2. Pingback: Video Killed the Radiostar: Chris Milk en de toekomst van de videoclip | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>