Tien tips voor Pinkpop 2014

Er is de laatste maanden al zoveel gezegd en geschreven over Pinkpop dat je misschien het overzicht een beetje kwijt bent. Om je toch een handje te helpen hier tien dingen die je moet gaan zien dit weekend. De headliners The Rolling Stones, Arctic Monkeys en Metallica heb ik voor het gemak maar even buiten beschouwing gelaten, die spreken wel voor zich natuurlijk.

Haim (zaterdag 16:00, 3FM Stage)

Haim kwam vorig jaar met het uitstekende debuut Days Are Gone. De drie zusjes worden ook wel vergeleken met Fleetwood Mac en komen live ook goed uit de verf.

The Scene (zaterdag 16:00, Brand Bier Stage)

The Scene is, vanwege de ongeneeslijke ziekte van voorman Thé Lau, bezig aan een afscheidstournee. Eén van de laatste kansen om deze Nederlandse topband live te zien.

Flogging Molly (zaterdag 17:00, Mainstage)

De Ierse folkpunkers van Flogging Molly zijn een geweldige festivalband en live altijd goed voor een feestje. Verwacht een bierdouche tijdens de vele ‘Drunken Lullabies’ van de band.

John Mayer (zaterdag 19:00, Mainstage)

Hoewel John Mayer de laatste jaren het scherpe randje aan zijn muziek mist is hij nog altijd een geweldige gitarist. Mayer is als opwarmertje voor de Stones misschien ook wel headlinerwaardig.

Rudimental (zondag 16:15, 3FM Stage)

Rudimental luidt op zonder met hun mix van dance en dubstep de avond in. Garant voor een uurtje springen en feesten.

The Boxer Rebellion (zondag 18:15, Brand Bier Stage)

The Boxer Rebellion scoorde vorig jaar een grote hit met ‘Diamonds’, maar draait inmiddels al wat langer mee. Met vier albums onder de arm kan deze goede liveband makkelijk de Pinkpoptent vullen.

Editors (zondag 19:15, Mainstage)

Oke, het boeken van Editors is niet echt origineel, de Britse band is de laatste jaren niet uit Nederland weg  te slaan. Toch groeit Editors nog steeds en is het inmiddels een liveband van formaat.

Mastodon (maandag 12:40, Mainstage)

Mastodon mag op maandag de ‘metal monday’ aftrappen door als eerste band op het hoofdpodium te spelen. Er komt een nieuwe plaat aan, dus verwacht veel nieuw werk.

Stromae (maandag 15:40, 3FM Stage)

2014 is tot nu toe echt het jaar van de Belgische maestro Stromae. Ook live schijnt hij bijzonder te zijn, gaat dat zien!

Arcade Fire (maandag 19:20, 3FM Stage)

Net als John Mayer was Arcade Fire waarschijnlijk op elk ander festival een headliner geweest, ze sluiten niet voor niet Glastonbury af. De indierockers werden door heel festivalland begeerd en Pinkpop heeft een enorme slag geslagen met het boeken van de band. Hun optreden op Primavera vorige week scheen geweldig te zijn, dus Pinkpop kan de borst natmaken.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>