Vijf tips voor Le Guess Who? 2015 die je niet mag missen

Op Le Guess Who? is altijd zoveel te doen dat het hele programma eigenlijk een aanrader is; van het door Sun O))) gecureerde programma tot Jacco Gardners ‘Cabinet Of Curiosities’. Een eerste blik op het programma kan daarom wat overweldigend zijn, zelfs voor de doorgewinterde muziekliefhebber. Hier vijf tips die je in ieder geval niet mag missen (en dan worden geheide hoogtepunten als The Pop Group, Evil Superstars, Viet Cong, Shabazz Palaces, Rats Of Rafts en Ultimate Painting ook nog eens buiten beschouwing gelaten):

Ought (donderdag 19 november, TivoliVredenburg Pandora)

Ought is het afgelopen jaar al een aantal keren in Nederland te bewonderen geweest en elke keer was het weer raak. Op het nieuwe album Sun Coming Down tilt de band de venijnige postpunk van het vorig jaar verschenen More Than Any Other Day naar een nog hoger plan.

Protomartyr (vrijdag 20 november, TivoliVredenburg Pandora)

Voor liefhebbers van postpunk is dit sowieso een goede editie van Le Guess Who?. Het festival heeft naast Ought ook Protomartyr weten te strikken, dat een zelfs nog iets meer bezwerende zanger heeft dan de Canadezen. Album The Agent Intellect is dan ook een absolute aanrader.

Kamasi Washington (zaterdag 21 november, TivoliVredenburg Grote Zaal)

Kamasi Washington heeft zich met het, inderdaad epische, The Epic ontpopt als de kroonprins van de jazz. De man bracht niet alleen een drie uur duren album uit dat heel goed te behappen is maar werkte ook nog eens samen met klinkende namen als Kendrick Lamar en Flying Lotus. Zijn optredens in Rotterdam en Amsterdam onlangs schijnen episch te zijn geweest.

Destroyer (zaterdag 21 november, TivoliVredenburg Grote Zaal)

Dan Bejar was eerder dit jaar niet met The New Pornographers in Nederland, daar was hij te druk voor met zijn eigen ding. Het resultaat was er dan ook naar met het grandioze Poison Season, luister zelf maar:

Deerhunter (zondag 22 november, TivoliVredenburg Ronda)

Een zwaar auto-ongeluk en een chronische ziekte; mensen worden voor minder depressief. Zo niet Deerhunter-frontman Bradford Cox, die met Fading Frontier het meest poppy en toegankelijke album uit de Deerhunter catalogus maakte, zonder concessies te doen aan de hoge lat die de band al legde met Halcyon Digest en Monomania.

En dan speelt Cox ook nog eens met zijn zijproject Atlas Sound voorafgaand aan de show van Deerhunter op het festival

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>