Nooit van gehoord? – herfst met Devastations

DevastationsIn de onregelmatig verschijnende rubriek Nooit van gehoord? (nog) volslagen onbekende bands uit binnen- en buitenland. Die daarom zeker wel de moeite zijn om te beluisteren.

Zit je al zwaar in de herfststemming en is enkel een nieuwe cd van Sophia niet genoeg? Gelukkig is daar dan ook nog het Australische Devastations, opererend vanuit Berlijn, dat met hun tweede cd Coal een donkere parel van een plaat heeft gemaakt. Landgenoot Nick Cave, Tindersticks, Madrugada en The Black Heart Procession zijn de namen die te binnen schieten bij het horen van bloedmooie nummers als Sex & Mayhem, I don’t want to lose you tonight en Take you home. Yeah Yeah Yeah’s-zangeres Karen O heeft gezegd in tranen te zijn uitgebarsten na het horen van hun debuut in 2004. "It was the best I heard all year."

Ook het driekoppige Devastations grossiert kortom in sombere, trage en donker romantische muziek, met hier en daar een stevige gitaaruitbarsting. Hooguit zoiets als een eigen smoel ontbreekt nog bij dit trio, maar de door merg en beende gaande, diepe stem van Conrad Standish maakt dit meer dan goed. Net als de spaarzame en daardoor effectief aanzwellende strijkers in sommige nummers. Ideale muziek kortom voor als de dagen steeds korter worden. En dat kun je zelf beluisteren op hun Myspace. Gaat Devastations de rol van Tindersticks overnemen?

Wellicht had je ook nog niet eerder gehoord van Headlights, The Motorettes en Larrikin Love? Klik verder, luister en geef je mening!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>