Plug It In! The Next Best Band #1: Milkbar

.

Plug It In: Milkbar

.

Met Plug It In zet Next Best Band iedere week één aanstormende band full blown in de spotlight.
.

Deze week richten we onze spotlights op Milkbar, De Witte Motor, zoals ze zelf graag zeggen. Ze bestaan pas anderhalf jaar, maar hebben al wel opgetreden bij 3FM en in De Wereld Draait Door! Ook worden hun twee singles Accident en The Doctor al gebruikt onder tv-programma’s als ‘Down met Johnny Rocks’ op Veronica en ‘MTV Was Here’.

De muziek van Milkbar valt te omschrijven als lekker in het gehoor liggende, niet al te serieuze, dansbare rock. Dit is goed terug te horen in hun nieuwe single The Doctor wat alweer de tweede single van hun debuutalbum is. In de eerste videoclip voor Accident was niemand minder dan Jeroen Pauw als melkboer te zien en naar aanleiding van dit nummer heeft 3FM ze uitgeroepen tot Serious Talent.

In The Doctor spelen de mannen zelf de hoofdrol. Zanger Chris is net klaar met werken en gaat op weg naar een oefensessie. Benieuwd geworden? Kijk dan hier. Veel plezier!

.

 

.

We hebben ook nog een kort, verhelderend interview met de mannen (en vrouw) van Milkbar gehad. Dat lees je hieronder.

Waar staat Milkbar voor?
De Witte Motor. Energieke dansbare indiepop.

Hoe is Milkbar ontstaan?
Nu anderhalf jaar geleden werd Milkbar geboren. Bijeengeschraapt via obscene contactadvertenties vonden vier energieke muzikanten elkaar: Antonio Consilvio, de broertjes de Beurs en de van oorsprong Ierse frontman Chris Murphy.

Wat weet nog niemand van jullie?
We zijn dol op White-Russians.

Hoe is jullie muziek het beste te omschrijven?
Energieke, dansbare, smakelijke Indiepop.

Waarin onderscheidt Milkbar zich van andere bands?
We maken rock met een knipoog en we drinken veel melk.

Vertel eens over één van jullie hoogtepunten?
Eén van onze hoogtepunten was het optreden op het Museumplein tijdens de Uitmarkt. Een afgeladen plein vol blije mensen op zaterdagavond. De hele dag en avond regende het als een gek, maar vanaf ons eerste nummer bleef het gelukkig net een uurtje droog.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
The Libertines, Arctic Monkeys, Weezer, Franz Ferdinand, Supergrass.

Wat is de grootste blunder die jullie hebben gemaakt tijdens een optreden?
Toen we tegelijkertijd een ander nummer hadden ingezet. Maar dat was eigenlijk ook wel leuk. We waren ontzettend benieuwd wie het op welke manier zou gaan oplossen…

Wat is jullie eerste muziekherinnering?
Eddie Vedder die op Pinkpop vanaf het podium het publiek in sprong.

.

 

Beluister en bekijk hier meer audio-tracks en video’s Milkbar op Next Best Band. Next Best Band schotelt je vandaag dé beste bands van morgen voor. Dat doen ze op www.nextbestband.nl, festivals, radio en TV.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>