Plug It In! The Next Best Band: The Stream

.

 

Plug It In: The Stream

.

Met Plug It In zet Next Best Band iedere week

één aanstormende band full blown in de spotlight.

.

Deze week richten we de aandacht op The Stream. Deze Zuid-Hollandse band draait om singer/songwriter Jan Stroomer. Jan heeft een aantal jaar geleden zelf een demo opgenomen en met die demo op zak, is hij gaan zoeken naar bandleden. Zo ontstond in 2010 dan ook The Stream.

The Stream maakt stevige pop, maar, zoals ze zelf zeggen, duwt de solide ritmesectie met een volle bas en energieke drums het geheel naar moderne rock. Het excentrieke pianospel geeft de band een eigen sound en de samenzang van vocals en elektrische gitaar maakt het plaatje compleet.

Op het moment zitten de mannen in de studio om hard aan hun tweede album te werken. Time For Some Changes is hun eerste single en is ook meteen een statement. De teksten over veranderingen, protesten en crises zijn een afspiegeling van de tijd waarin we leven. In de clip zie je de bandleden gezellig in een café zitten en spelen ze hun nummer op verschillende locaties. Benieuwd geworden? Kijk dan hier naar Time For Some Changes. Veel plezier!

 

 

.

.

We hebben de mannen ook nog even gesproken over hun band en interesses.

Waar staat The Stream voor?
The Stream staat voor stroming, muzikale stroming. Maar ook een muziek-stream op internet natuurlijk. En de knipoog naar de achternaam van Jan is natuurlijk ook niet geheel toevallig. Jan Stroomer is de leider van de band. De zanger en de songwriter, dus de band is een soort van zijn eigen Stream.

Wat weet nog niemand over jullie?
Dat we repeteren in een oefenruimte waar Chris en Jan net niet recht op kunnen staan.

Waarin onderscheidt The Stream zich van andere bands?
Muzikaal gezien onderscheidt The Stream zich door de klassieke harmonieen en ongebruikelijke structuur in de songs. En qua sound, de piano als basis in de band-nummers. En erg bekwame muzikanten met elk een eigen stijl.

Vertel eens over één van jullie hoogtepunten?
Een hoogtepunt qua timing was de eerste keer dat we “Time For Some Changes” live speelden. Dit was toen The Stream als huisband te gast was bij een radio-talkshow. De hele wereld keek toen gespannen naar de veranderingen in het Midden Oosten, terwijl wij zinnen zongen als “kick the king of his throne…” Een muis-stil publiek, overweldigend applaus en heel veel complimenten tot gevolg.

Wie zijn jullie inspiratiebronnen?
Grote namen: John Lennon, Freddie Mercury, Albert Einstein. Maar ook iets dichter bij huis: Nico Dijkshoorn, Lucky TV. Mooie en speciale vrouwen, natuurlijk. Ronald Giphart, met zijn heerlijke eerlijke beschrijving van liefde en emotie.

Naar welke artiesten luisteren jullie zelf?
Dat verschilt erg per bandlid. Maar gemiddeld gaat het van oude helden als Queen, Paul Simon, U2 en Billy Joel tot Foe Fighters, Jamiroquai, Ben Folds en Tori Amos. Wederom gewoon ontzettend divers.

Welk nummer van een andere artiest hadden jullie willen schrijven?
Een mooie oude van Queen, March of the Black Queen. Een nummer wat bijna overstroomt qua stijlen en verschillende stukjes, heerlijk.

Wat is de grootste blunder die jullie hebben gemaakt tijdens een optreden?
Jan stond op het punt om “Is There Anybody Out There?” in te zetten. Dat is een erg gevoelig en rustig liedje, wat hij in z’n eentje speelt met alleen piano en zang. Maar in plaats van een subtiel begin akkoord op de piano, klonk de snoeiharde synth-lead van het nummer ervoor toen hij zijn handen op het klavier plaatste.

Wat is jullie eerste muziekherinnering?
I Feel Fine van the Beatles, een singeltje van Jan’s moeder op vinyl, was het eerste stukje pop-muziek voor Jan. En een cassette-bandje van het album the Miracle van Queen, die werd altijd gedraaid van en naar de piano-les.

Wat doen jullie naast het muziek maken?
Drie van de vier band-leden geven muziekles en spelen ook in feest/coverbands, Chris is in ‘t dagelijks leven architect.

 

 

Beluister en bekijk hier meer audio-tracks en video’s van The Stream op Next Best Band. 

Next Best Band schotelt je vandaag dé beste bands van morgen voor.

Dat doen ze op www.nextbestband.nl, festivals, radio en TV.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>