Plug it in! Next Best Band #118: Stick It

Met Plug It In zet Next Best Band iedere week één aanstormende band full blown in de spotlight. Deze week: de Amersfoortse indieband Stick It.

Een aantal jaren geleden kwamen de jongens van Stick It bij elkaar onder de naam Cherry Flavoured. Aangevoerd door hun toenmalige frontvrouw speelde ze in regelmatig in de kleinere poppodia en in gezellige kroegjes. Toen hun zangeres halverwege 2011 de band verliet was het tijd voor een frisse start. Arie nam de zang voor zijn rekening en ook vonden ze het beter om een nieuwe naam te nemen. Het viertal wil een indruk achterlaten die blijft plakken en kozen vanuit deze gedachte voor de naam ‘Stick It’.
De frisse indiepop van deze Amersfoortse formatie blijft inderdaad plakken. Hun single Play It Loud is dansbaar en heeft een erg aanstekelijke melodie. En dan de daarbijbehorende clip die geschoten is door Teun Buursema de oudere broer van Arie. Deze video vertelt precies wat Stick It is: Een jonge frisse band waarbij humor en vrolijkheid een grote rol speelt. De jongere broer van Arie, die met de moves, een contract geven die man!

Interview Next Best Band
Wat weet nog niemand over jullie?
Dat we komende tijd meer gaan doen met synthesisers/toetsen.
Hoe zijn jullie op de bandnaam gekomen?
Arie had een drumstok in z’n hand en bedacht vervolgens Stick It, de rest is geschiedenis…
Vertel eens over één van jullie hoogtepunten?
Het moment dat alles samen komt in een nummer is voor ons heel belangrijk. Wanneer we met een nummer bezig zijn en iedereen het gevoel krijgt, dit wordt echt wat. Arie: We bestaan nog niet zo heel lang maar om als je als eerste optreden meteen in het Paard van Troje mag staan dan is dat natuurlijk wel een hoogtepunt
Naar welke artiesten luisteren jullie zelf?
Thomas Pridgen / Jimi Hendrix / Brian May / Two Door Cinema Club / Bombay Bicycle Club / Kings of Leon / Bloc Party / Foals / Jamiroquai / Phoenix / Joanquil
Welk nummer van een andere artiest hadden jullie willen schrijven?
Jamiroquai – She’s a fast persuader. Vooral vanwege de ‘gouden’ baslijn.
Wat zouden jullie als band graag willen bereiken?
De energie die wij in de band stoppen eruit halen door middel van veel optreden, op lange termijn bijvoorbeeld op grote festivals.
Met welke artiest/band zouden jullie nog wel eens samen willen werken en wat voor nummer zou dat worden?
Foals; dat zou snoeiharde dans-Indie worden.
Welke andere Next Best Band band zouden jullie graag nog even uit willen lichten en waarom?
The Medics, omdat het met recht een grote band aan het worden is en bovendien… uit Utrecht.
Kunnen jullie nog wat leuke videofacts vertellen over de clip?
De videoclip is gemaakt door Teun Buursema de broer van zanger Arie, verder komt het jongere broertje van zanger Arie zelf ook nog voor in de video clip dansend naast de mooie dame. We hebben de clip opgenomen op het Perron Expressie (achter station Amersfoort). Het was er ijskoud en op een gegeven moment voelde we onze handen niet meer, maar gewoon blijven lachen. We hebben hard gelachen toen we de promo filmpjes op gingen nemen waarbij Jasper bijna een hap confetti inslikte en Josh zich kapot schrok van het  confettikanon.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>