Nooit van Gehoord? – Titus Andronicus, + spoed kaartenweggever!

Je band vernoemen naar een bloederig en gewelddadig drama van William Shakespeare uit 1584, dat schreeuwt natuurlijk om zowel heftige als pretentieuze muziek. En dat heeft Titus Andronicus uit de Amerikaanse staat New Jersey bijzonder goed begrepen, getuige het harde en bij vlagen hysterische debuut The Airing Of Grievances, dat in het voorjaar van 2008 al in de VS uitkwam. Negen songs bevat die plaat, van bondig tot episch, groots en nabij de zeven minuten, met stuk voor stuk geweldige gitaar- en zangmelodieën. Al is dat soms niet meteen te horen door de stevige laag gruis van overstuurde of galmende gitaren en de schreeuwzang tegen het valse aan van bebaarde frontman Andrew Cedermark. Die klinkt soms als een alles van zich afkrijsende Conor Oberst in een gewelddadige punkbui.

Het zal voor gevoelige oren dus niet meevallen, maar onder de solide geluidsmuren gaan uitsluitend geweldige popsongs schuil met soms onmogelijke titels als Viewing Upon Brueghel’s “Landscape With The Fall Of Icarus”. My Time Outside The Womb of Josef of Nazareth’s Blues. Niet alleen Shakespeare wordt geëerd, het bombastische slotstuk is vernoemd naar de klassieke Franse schrijver Albert Camus. Hoogtepunt is het duizelingwekkende tweeluik van een kwartiertje dat als titel het aloude punkanthem No Future draagt. Afgekloven? Niets daarvan, Titus Andronicus komt er glansrijk mee weg.

Live schijnt deze vijfmansband – eerst drie leden, toen heel even elf – helemaal hard te keer te gaan. Titus Andronicus speelt op zaterdag 28 februari in Paradiso te Amsterdam. Voor dit concert in de kleine zaal mogen we 3 x 2 kaartjes weggeven. Kans maken en Titus Andronicus gratis en voor niets live checken? Mail dan als de bliksem of tot uiterlijk vrijdagmiddag 12.00 uur naar [email protected] o.v.v. van Titus Andronicus en je gegevens. Winnaars krijgen per e-mail bericht.

Als Amsterdam te ver weg voor je is: op 1 maart speelt Titus Andronicus in de Groningse Vera, op 2 maart in Merleyn te Nijmegen.

En als Titus Andronicus te ruw voor je is, kun je ook nog kans maken op tickets voor het Canadese Wintersleep in de Melkweg, op dinsdag 3 maart.

Titus Andronicus

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Nooit van Gehoord? – Titus Andronicus, + spoed kaartenweggever!

  1. patrick

    Het is ff wennen maar het is een geweldige cd.

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Titus Andronicus bijt zich op nieuwe plaat vast in de Civil War | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>