Recensie: St. Vincent – St. Vincent

st. vincent

De reacties op St. Vincents meest recente show in Paradiso zijn wisselend. Sommigen noemen haar afstandelijk en de show compleet onderkoeld en ingestudeerd, terwijl anderen onder de indruk zijn van de muziek, en dan vooral van de nieuwe nummers van haar vierde langspeler St. Vincent.

St. Vincent begon haar carrière op het album Marry Me als relatief onschuldige zangeres met een voorliefde voor de akoestische gitaar. Inmiddels, zeven jaar later, is Annie Clark uitgegroeid tot een rockdiva die ons, getuige de albumhoes, ijzig toekijkt vanaf haar troon. De kleinere liedjes van haar begintijd zijn ingewisseld voor, met elektrische gitaar ondersteunde, nummers met stuiterende drumbeats (opener “Rattlesnake”) en knallende riffjes en gitaarsolo’s (“Birth In Reverse”)

Toch staat het haar wel, deze nieuwe muzikale look. St. Vincent is namelijk een prima album geworden dat, alhoewel het vooral in het middenstuk een beetje veel van hetzelfde wordt, toch wel van begin tot eind weet te boeien. En dan heeft Annie Clark met afsluiter “Severed Crossed Fingers”, een mooi, klein liedje dat meer bij haar beginperiode past, nog het lekkerst voor het laatst bewaard ook.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>