Recensie: Isabelle Amé – We Are Life

isabelle amé

Vorig jaar ging het opeens hard met Isabelle Amé, ze studeerde af aan de Tilburgse Rockacademie en een supporttour voor Guus Meeuwis voerde de zangeres door heel Nederland. Nu is daar debuut We Are Life, dat met de zomer voor de deur op het perfecte moment uit lijkt te zijn gekomen.

Amé’s grote inspiratiebronnen zijn naar eigen zeggen country en piraten. Hoe dat laatste zich precies naar haar muziek vertaald is me niet helemaal duidelijk, want we hoeven niet te rekenen op liedjes over rum of swashbucklin’.  Country zit er daarentegen wel degelijk in, met hier een daar een vleugje bluegrass en folk.

De geestdrift die Amé op het podium overbrengt probeert ze ook in haar muziek te leggen. We Are Life begint daarom energiek met het titelnummer, ‘Train’ en ‘Annie’. Op het daaropvolgende ‘The Festival’ schurkt ze zelfs een beetje tegen Mumford & Sons aan, maar dat zal de banjo wel zijn. Dit instrument komt later ook nog terug op het innemende ‘So Beautiful’.

Op ‘Live Forever’ laat Amé horen van meer markten thuis te zijn door een geslaagd uitstapje te maken richting de (Ierse) folk. We Are Life is een aardig debuut geworden van een Nederlandse zangeres die we zeker in de gaten moeten houden. De plaat zal met de zomer voor de deur behoorlijk wat zieltjes winnen voor de jonge Isabelle Amé.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>