De beste muzikale tips voor Bevrijdingsdag 2014

Morgen is het zover, op 5 mei viert Nederland haar vrijheid met een hoop verschillende festivals. Over het algemeen moeten we het op Bevrijdingsdag doen met de Gers Pardoels en Miss Montreals van deze wereld. Wie echter verder kijkt, en bereid is een beetje te reizen, kan echter nog genoeg moois zien op de Bevrijdingsfestivals. Wij presenteren hierbij daarom onze Alternative guide to Bevrijdingsdag 2014.

Net zoals, blijkbaar, ieder jaar is het voor de alternatieve muziekliefhebber vooral goed toeven in Groningen. Daar staan morgen achtereenvolgens Augustines, Chet Faker, Eli ‘Paperboy’ Reed, Bo Saris, The Hives en Kakkmaddafakka op het podium. Verder is er in Groningen ook veel hiphop en dance te bezichtigen, dus keuze genoeg.

Andere Bevrijdingsfestivals hebben een minder aantrekkelijke line-up, al zijn er nog genoeg andere leuke dingen te bezoeken. Zo zullen in Haarlem bijvoorbeeld Kensington, De Staat en de garagerockers van King Khan & The Shrines op het podium verschijnen. Kensington is dit jaar één van de ambassadeurs van de Vrijheid, dus die zullen op verschillende plaatsen te zien zijn. Zo ook in Roermond, waar verder ook onder andere Claw Boys Claw zal spelen.

In Den Bosch kunnen bezoekers zich ook weer verheugen op Kensington en King Khan & The Shrines. Verder staan onder andere Bells Of Youth, Kraak & Smaak en Isabelle Amé geprogrammeerd voor het Brabantse Bevrijdingsfestival.

Wageningen zal met het jaarlijkse Bevrijdingsdefilé weer de nodige bezoekers trekken. Zij kunnen op muzikaal gebied verder een kijkje nemen bij Chef’Special, Town Of Saints, Birth Of Joy en Raw Flowers.

In Utrecht speelt Kensington een thuiswedstrijd, terwijl verder Pokey Lafarge, Bongo Botrako en Falco Benz interessant zijn. In Den Haag mag Di-Rect proberen het thuispubliek te vermaken. Zij worden bijgestaan door onder andere Sticky Fingers, Baciamolemani en Kris Berry & Perquisite.

Tot slot heeft Zwolle onder andere Chef’Special, de hiphop van Great Minds en Blaudzun in petto.

Het volledige programma van alle festivals is via de site van de Bevrijdingsfestivals te bekijken.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “De beste muzikale tips voor Bevrijdingsdag 2014

  1. rudie

    Dan is het toch jammer dat je Leeuwarden links laat liggen met bands als Dudettes, DeWolff, Svava, When We Are Wild, Bruckenbauer, Stefany June en Beans & Fatback.

      /   Reply  / 
  2. harry

    Ik zie een grote reclamesite.
    Is er ook ergens fatsoenlijke info over bevrijdingspop en kunnen we bevrijd worden van de achtervolgende reclame en de verkoop van onze gegevens?
    Gegevensbeheer van onze gegevens, dat is de nieuwe bevrijding, die nodig is. Net als in de oorlog, worddt er goud geld verdient over onze ruggen.
    Bevrijd ons!!!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>