De tien spannendste nieuwe albums van juni

the pains of being pure at heart

Hoewel we deze maand niet zoveel high-profile releases hebben als vorige maand, denk bijvoorbeeld aan Coldplay, The Black Keys, Lykke Li en The Roots, kunnen we in juni ook weer genoeg moois verwachten:

Echo & The Bunnymen – Meteorites (2 juni)

Meteorites is het eerste album in vijf jaar van deze oude post-punkers.

Fucked Up – Glass Boys (2 juni)

Verwacht ook op Glass Boys weer compromisloze punk van Fucked Up.

The Pains of Being Pure at Heart – Days of Abandon (2 juni)

The Pains of Being Pure at Heart liet op Belong uit 2011 het shoegazen steeds meer los, kijken of ze dat op Days of Abandon doorzetten.

Jack White – Lazaretto (9 juni)

Jack White is sinds het einde van The White Stripes met van alles en nog wat bezig, nu staat er met Lazaretto een soloplaat op de rol.

The Antlers – Familiars (16 juni)

The Antlers hebben al een aantal schitterende albums gemaakt, de verwachtingen voor Familiars zijn daarom hoog.

Mastodon – Once More ‘Round The Sun (23 juni)

Mastodon heeft zich de laatste jaren ontpopt als één van de meest interessante metalbands. Once More ‘Round The Sun belooft naast ouderwets rammen ook meer ruimte voor melodie.

How to Dress Well – What Is This Heart? (23 juni)

How to Dress Well maakte vier jaar geleden indruk met zijn debuut Love Remains. What Is This Heart? wordt zijn derde plaat, gevuld met ‘contemporary R&B’ zoals ze dat zo mooi noemen.

Peter Matthew BauerLiberation! (23 juni)

Het debuut van voormalig The Walkmen-zanger Hamilton Leithauser viel lichtelijk tegen. Kijken of zijn voormalig bassist het er beter vanaf brengt.

Ed Sheeranx (23 juni)

Ed Sheeran beleefde roerige jaren na zijn debuut +. De Britse singer-songwriter was overal en maakte onder andere de soundtrack voor The Hobbit. Tussendoor heeft hij blijkbaar ook nog de tijd gevonden om zijn tweede plaat te maken.

Brian Eno and Karl Hyde – High Life (30 juni)

Brian Eno en Karl Hyde zaten na het uitbrengen van Someday World, die pas een paar weken geleden uitkwam(!), in zo’n flow dat ze besloten om maar meteen door te gaan met een nieuw album.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>