Vijf tips voor het Amsterdam Dance Event (ADE) die je niet mag missen

Vanaf woensdag wordt de Amsterdamse binnenstad vijf dagen lang overgenomen door het Amsterdam Dance Event. In locaties die uiteenlopen van de Arena tot de Melkweg geven dj’s producers en bands van vroeg in de avond tot diep in de nacht hun shows. Met zoveel keuze wordt het natuurlijk lastig om je weg te vinden op het ADE. Hierom dus vijf acts die je wat ons betreft absoluut niet mag missen:

FKA twigs (woensdag 15 oktober, 20:30 Tolhuistuin)

FKA twigs was één van de grote hypes van dit jaar en maakte met haar debuut LP1 ook een interessante plaat. Twigs maakt een mix van R&B en triphop waar ze met haar hoge stem overheen zingt. Live ook zeker aan te raden.

Ninja Tune x ADE (donderdag 16 oktober, 20:00 OT301)

Het Ninja Tune label heeft ons al veel moois gegeven, zoals Amon Tobin, Bonobo en Fink. Op het ADE verzorgt Ninja Tune een avond in OT301, met onder andere Martyn en Actress.

Modeselektion (donderdag 16 oktober, 22:00 Melkweg)

Modeselektor neemt op donderdag avond Berlijnse techno mee naar de Melkweg, waar verder nog een aantal gasten zullen optreden.

Resident Advisor (zaterdag 18 oktober, 22:00 Trouw)

Op zaterdag is het in Trouw tijd voor de avontuurlijke electronica van Four Tet, Jon Hopkins en nog veel meer.

Suol Showcase (zaterdag 18 oktober, 22:00 De Marktkantine)

Fritz Kalkbrenner is misschien wat minder bekend dan zijn grote broer Paul. Dat neemt niet weg dat Fritz ook gewoon toffe muziek maakt, die door de soulinvloeden wat warmer klinkt dan de minimal van die andere Kalkbrenner.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>