De tien spannendste nieuwe albums van november

damien rice

Terwijl ik dit schrijf voelt het nog niet echt als november (het is 17 graden en het zonnetje schijnt) maar we komen toch echt alweer bijna bij het einde van 2014. Hier zijn in ieder geval de tien albums waar we deze maand het meest naar uitkijken:

Bob Dylan – The Basement Tapes Complete: The Bootleg Series Vol. 11 (4 november)

The Basement Tapes van Bob Dylan is niet echt een ‘nieuw’ album maar de langverwachte uitgave van 138 nummers die in de zomer van 1967 door Dylan en The Band werden opgenomen in Big Pink.

Foo Fighters – Sonic Highways (10 november)

Er is al veel gezegd en geschreven over Sonic Highways, het achtste studioalbum van Foo Fighters. Voor dit project trokken Dave Grohl en zijn band langs acht verschillende Amerikaanse steden waar ze acht nummers opnamen. Op 10 november weten we of het album voldoet aan de (hooggespannen) verwachtingen.

pink floyd

Pink Floyd – The Endless River (10 november)

Net als die van Bob Dylan is The Endless River ook niet echt een nieuw album. Pink Floyd nam de tracks al op tijdens de opnames van The Division Bell in 1994 en brengt ze nu uit als een eerbetoon aan de overleden toetsenist van de band Rick Wright. The Endless River wordt waarschijnlijk het laatste dat we van Pink Floyd gaan horen.

…And You Will Know Us By The Trail Of Dead – IX (11 november)

Trail Of Dead is alweer toe aan hun negende plaat (vandaar de voor de hand liggende naam IX) en zal ook nu weer hun mix van prog rock, indie en punk ten gehore brengen.

Damien Rice – My Favourite Faded Fantasy (11 november)

Het langverwachte nieuwe album van Damien Rice staat inmiddels al op Spotify, maar op 11 november komt ie officieel uit.

royksopp

Röyksopp – The Inevitable End (11 november)

Röyksopp kondigde eerder al aan te stoppen met albums maken. The Inevitable End wordt hun laatste en hoewel hun vorige platen niet allemaal even goed waren zijn we toch benieuwd.

Parkay Quarts – Content Nausea (11 november)

Parquet Courts is de laatste jaren behoorlijk productief. Onder ‘alter ego’ Parkay Quarts komen ze nu met Content Nausea.

Ariel Pink – Pom Pom (18 november)

Ariel Pink maakt al een paar platen lang knappe dream pop. Pom Pom wordt zijn nieuwste.

tv on the radio

TV On The Radio - Seeds (18 november)

Seeds is het eerste album van TV On The Radio sinds het overlijden van bassist Gerard Smith. De band maakte in 2008 met Dear Science een moderne indieklassieker en hoopt dit succes met Seeds te herhalen.

Andy Stott – Faith In Strangers (18 november)

Dubproducer Andy Stott bracht eerder dit jaar al Drop The Vowels uit, samen met Miles Whittaker van Demdike Stare. Faith In Strangers maakte hij helemaal zelf, met een combinatie van “een verzameling instrumenten, gevonden geluiden en vocale vondsten”.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>