Tien tips voor Le Guess Who? 2014 die je niet mag missen

Vanaf overmorgen wordt de Utrechtse binnenstad weer overgenomen door één van de mooiste festivals die Nederland rijk is. Le Guess Who? biedt met onder andere de reguliere programmering, Mouth To Mouth, het 24-hour Dronefest en Fuzzland voor ieder wat wils. Hier zijn in ieder geval tien acts die je wat ons betreft niet mag missen dit weekend, met natuurlijk de nodige overlap.

Einstürzende Neubauten (donderdag 20 november, TivoliVredenburg Grote Zaal 21:30)

Einstürzende Neubauten stond de laatste jaren nog maar sporadisch op de planken. De Duitse avant-gardisten brachten onlangs Lament uit en zijn nu voor dat album aan het touren.

Bonnie ‘Prince’ Billy (vrijdag 21 november, TivoliVredenburg Ronda 21:00)

Bonnie ‘Prince’ Billy was dit jaar al eerder in Nederland voor een bijzondere tour langs een aantal kerken. Nu komt hij ook in Utrecht zij nieuwe plaat Singer’s Grave – A Sea Of Tongues ten gehore brengen.

Viet Cong (vrijdag 21 november, Ekko 21:15)

Viet Cong komt volgend jaar pas met hun officiële debuut, maar de hype is de Canadese indierockers al aardig vooruit gesneld.

Son Lux (zaterdag 22 november, TivoliVredenburg Grote Zaal 20:15)

Son Lux’ Lanterns was één van de interessantste elektronische platen van 2013. Ook live komt zijn werk goed uit de verf.

Ought (zaterdag 22 november, De Helling 22:15)

Hou je van Talking Heads, Television en meer van dat soort post-punk/new wave? Ga dan zeker naar Ought en check ook hun plaat More Than Any Other Day.

Swans (zaterdag 22 november, TivoliVredenburg Ronda 22:30)

De doomrockers van Swans maakten eerder dit jaar met To Be Kind een monument van een plaat die ook live voor het nodige kippenvel zal zorgen. Frontman Michael Gira cureert daarnaast het Mouth To Mouth gedeelte van Le Guess Who?.

Cloud Nothings (zaterdag 22 november, De Helling 01:00)

Cloud Nothings ontwikkelde zich op Here and Nowhere Else flink door en bracht veel meer lagen aan in hun snoeiharde noise rock.

Autechre (zaterdag 22 november, TivoliVredenburg Ronda 01:30)

IDM legendes Autechre treden zelden op, maar Le Guess Who? heeft ze toch weten te strikken.

Owen Pallet (zondag 23 november, TivoliVredenburg Grote Zaal 17:15)

Owen Pallet was het afgelopen jaar vooral druk aan het touren met Arcade Fire. Ook solo timmert de Canadese violist aardig aan de weg.

St. Vincent (zondag 23 november, TivoliVredenburg Grote Zaal 20:20)

St. Vincent bracht een paar maanden geleden haar vierde album St. Vincent uit, een toffe plaat waar Annie Clark ook live goed mee uit de voeten kan.

 

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer