Patronaat vraagt extra centen

De redding voor het Patronaat in Haarlem lijkt nabij: een aanvraag voor drie ton extra subsidie is reeds de deur uit en de cultuurwethouder wil er naar verluidt alles aan doen om de zaal open te houden. Volgens Lex Hagenaars, bestuursvoorzitter van het poppodium, komt het Patronaat aan het eind van het jaar uit op een tekort van 700.000 euro. Momenteel krijgt de zaal vier ton subsidie van de gemeente, vandaar dat er om drie ton extra gevraagd wordt.

Het bestuur presenteert vandaag bovendien een nieuw businessplan aan de gemeente, meldt 3voor12, waarin staat wat er allemaal moet gebeuren om de nieuwe zaal financieel weer helemaal gezond te krijgen. De overstap van oude naar nieuwe zaal is de oorzaak van de geldproblemen. Het op poten zetten van alle activiteiten in het Patronaat, die bovendien min of meer zijn verdubbeld, heeft de zaal een hoop geld gekost. Ik hoop van harte dat het Patronaat alle zaken weer op de rails krijgt. En dat een hoogstwaarschijnlijk afgelast optreden van Babyshambles, gepland voor zondag 15 oktober, geen nieuwe strop betekent.

Zie ook:
- Geldproblemen voor Haarlems Patronaat

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>