Geldproblemen voor Haarlems Patronaat: meer subsidie graag!

Het nieuwe PatronaatMet een slechts druppelende subsidiekraan is het erg lastig een gloednieuw poppodium met een voller en dus duurder programma dan voorheen draaiende te houden. Vandaar dat het Patronaat in Haarlem,sinds een jaar in een nieuw pand, nu in geldproblemen zit en met de gemeente praat over een oplossing. Want het opstarten van de nieuwe zaal heeft een hoop geld gekost en het subsidiebedrag voor een poppodium is meestal een lachertje vergeleken met concertgebouwen voor klassieke muziek. Een faillissement is echter niet aan de orde, evenmin als sluiting, benadrukt directeur Antoinette van Zalinge in een gesprek met 3voor12, dat hier te lezen is.Zodra een poppodium geldproblemen krijgt, zou een gemeente wat mij betreft direct moeten bijspringen, gezien de culturele rol ervan. Vraag je maar eens af hoe toeschietelijk bijvoorbeeld de gemeente Amsterdam zou zijn als het Concertgebouw opeens failliet zou gaan. De paniek zou niet van de lucht zijn en het geld zou direct op tafel liggen. Paradiso en de Melkweg redden het mede dankzij die rare lidmaatschappen – meer daarover hier – wel, maar zou het gemeentebestuur ook direct alles doen om deze zalen te redden, mocht zoals bij Nighttown onverhoopt misgaan met de exploitatie? Redding voor Nighttown in Rotterdam is gelukkig onderweg doordat bierbrouwer Heineken het failliete podium heeft gekocht. Het zou binnenkort zelfs weer open gaan, lazen we onlangs in het AD.

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Geldproblemen voor Haarlems Patronaat: meer subsidie graag!

  1. R@N

    Zolang ze de deuren maar open houden tot het concert van Joan as Police Woman.

      /   Reply  / 
  2. Jacco

    Tja, raar dat zo’n poppodium niet meer geld krijgt om de eerste jaren te overleven. Het lijkt me duidelijk dat je er met de afronding van de verbouwing nog lang niet bent. Wat een lange termijn visie zeg… Het Patronaat programmeert leuke bands, en is goed bereikbaar voor inwoners van opmliggende steden, zoals Leiden – waar ik woon. Ik hoop daarom van harte dat de gemeente Haarlem de steun verleent die het Patronaat (al sinds jaar en dag) verdient!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>