Rubriek: Algemeen

Algemeen muziek-, concert- en festivalnieuws

‘Burn the Witch’: Radiohead geeft nieuwe hints via de post

Het zal weinigen ontgaan zijn dat de publiciteitsmachine van Radiohead de afgelopen maanden weer overuren draait: de band gaat voor het eerst sinds 2012 weer optreden, headlinet een aantal festivals en dan is er ook nog het mysterieuze nieuwe album dat er aan lijkt te komen.

Lees verder...

Prince op 57-jarige leeftijd overleden

Verschillende bronnen hebben bevestigd dat Prince is overleden: de 57-jarige superster werd dood gevonden in de Paisley Park-studio in Minnesota. Het nieuws werd het eerst gemeld door TMZ en de entertainmentsite heeft inmiddels bevestiging gekregen van een woordvoerder van de Amerikaan.

Lees verder...

Radiohead brengt in juni een nieuw album uit

We riepen het al een paar keer, maar nu lijkt het er toch echt van te komen: het nieuwe album van Radiohead verschijnt in juni. Dat vertelde manager Brian Message gisteren in ieder geval tijdens een interview in Londen.

Lees verder...

Fleet Foxes keert ‘zeker’ terug na vijf jaar afwezigheid

Fleet Foxes lieten in 2011 voor het laatst iets van zich horen met Helplessness Blues en sindsdien studeerde frontman Robin Pecknold af aan de universiteit van Columbia, deed hij een aantal solodingen en tourde hij onlangs als voorprogramma mee met Joanna Newsom.

Lees verder...

The Low Anthem kondigt nieuw album ‘Eyeland’ aan

The Low Anthem bracht in 2007 alweer pareltje Oh My God, Charlie Darwin uit. In 2011 volgde daarop Smart Flesh en nu is het tijd voor een nieuw album: Eyeland verschijnt op 17 juni. Verwacht van het nieuwe album weer prachtige indiefolk met de snerpende stem van Ben Knox Miller. Bekijk vast een teaser:

Lees verder...

Jonathan Wilson met akoestische soloshow naar TivoliVredenburg

Jonathan Wilson komt na zijn tour voor het prachtige Fanfare van twee jaar geleden (waarbij onder andere De Helling en Lowlands werden aangedaan) weer deze kant op. De Amerikaanse gitarist bracht vorig jaar de EP Slide By en geeft op vrijdag 3 juni een akoestische soloshow in de Hertz zaal van TivoliVredenburg.

Lees verder...

Radiohead verkoopt HMH in dik kwartier twee keer uit

Even leek het er op dat de kaartverkoop dit keer niet zo hard zo gaan, maar niets is minder waar. Ondanks de redelijk hoge prijs en het feit dat kaarten alleen op naam konden worden verkocht slaagde Radiohead er in om de Heineken Music Hall in dik vijftien minuten twee keer uit te verkopen.

Lees verder...

Beluister ‘Aviation’, de nieuwe single van The Last Shadow Puppets

Nog iets meer dan twee weken totdat Everything You’ve Come To Expect, het langverwachte tweede album van The Last Shadow Puppets, in de winkel ligt. Om ons bezig te houden hebben Miles Kane en Alex Turner alvast weer een nummer uitgebracht, beluister ‘Aviation’, met een video vol grimmig gangster melodrama, hieronder:

Lees verder...