De vijf spannendste nieuwe albums van april 2016

explosions in the sky

Eigenlijk komen er op 1 april al genoeg nieuwe albums uit om dit lijstje te vullen (met nog onder andere The Field, Andrew Bird, Bibio en Yeasayer die niet genoemd worden), maar de spanning moet natuurlijk wel een beetje over de maand verspreid worden. Hierbij dus vijf album die je in april niet mag missen:

Explosions In The Sky – The Wilderness (1 april)

Explosions In The Sky is de laatste vijftien jaar uitgegroeid tot één van de grootste post-rock bands. Met The Wilderness zijn ze alweer toe aan hun zevende studioplaat.

Moderat – III (1 april)

Moderat verkocht onlangs nog Paradiso in een paar minuten uit en in oktober is de Heineken Music Hall aan de beurt. Dit is allemaal vanwege hun derde album, logischerwijs III geheten.

The Last Shadow Puppets – Everything You’ve Come To Expect (1 april)

The Last Shadow Puppets leek lange tijd een eenmalig project, met het fijne The Age Of The Understatement uit 2008 als resultaat. Nu is er toch een opvolger.

M83 – Junk (8 april)

Het is een tijdje stil geweest rond M83, dat met ‘Midnight City’ nog een aardig hitje scoorde. Met Junk lijkt de band rond Anthony Gonzalez weer een nieuwe weg in te slaan.

PJ Harvey – The Hope Six Demolition Project (15 april)

Let England Shake uit 2011 was een voltreffer, dus hopelijk is The Hope Six Demolition Project dat ook.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>