Rubriek: Nooit van gehoord?

Aandacht voor nieuwe, (nog) onbekende bands

The Ramona Flowers: stemmige indiepop uit Bristol

The Ramona Flowers bracht eerder dit jaar (in juli om precies te zijn) debuutplaat Dismantle and Rebuild uit, gevuld met stemmige indiepopliedjes, met de nodige elektronische invloeden. De band komt eind deze maand ook naar Nederland in het voorprogramma van triphopgrootheden Lamb. Op 23 november staat de band in het Nijmeegse Doornroosje, terwijl een dag

Lees verder...

Stillwave maakt boeiende post-punk op nieuwe EP

Tuurlijk, het is vrij duidelijk waar de Utrechtse band Stillwave de mosterd vandaan haalt. Wie hun nieuwe, self-titled, EP opzet denkt al snel aan bands als Joy Division, Interpol, The National en Editors. Toch houdt de band ook een eigen geluid, die ook wel eens internationaal tot succes zou kunnen leiden.

Lees verder...

WhoMadeWho: electro-rock uit het hoge noorden

Aangezien er nog zoveel muziek te ontdekken valt zal ik de ‘Nooit van gehoord?’ rubriek ook maar eens nieuw leven inblazen. Verwacht hier zo nu en dan stukjes over bands waar ik, maar misschien jullie wel, nog nooit van gehoord heb. Het Deense WhoMadeWho heeft bij deze de eer om het spits af te bijten.

Lees verder...

Checken! BRNS

Niet alles wat uit Brussel komt is slecht mensen! Dit is geen politiek statement (hoewel dat ook hout zou snijden), maar gaat over een talentvolle rockgroep uit de Belgische hoofdstad. BRNS is de naam.

Lees verder...

Plug it in! Next Best Band #121: Bodypolitics

In ons verslag over de kwartfinale van de Grote Prijs van Nederland riepen we Bodypolitics al uit tot onze favoriet van de avond.Deze week schrijven ook onze collega’s van Next Best Band over de Utrechtse internationale rockgroep. Met de rubriek Plug It In zet Next Best Band iedere week één aanstormende band full blown in de spotlight.

Lees verder...