Rubriek: Album van de week

Onze mening over recent uitgebrachte albums

Dit zijn -echt waar- de tien beste albums van 2012

Een beetje weblog komt er heden ten dage niet onderuit: jaarlijstjes. Alternative blog slaat dit jaar lijsten met de beste single, beste gitaarrif, beste albumhoes,  beste podium, beste concert en beste componist over. Wij houden het bij de ultieme klassieker onder de jaarlijstjes: de album top tien.

Lees verder...

Recensie: dEUS – Following Sea

Zo, zit je even niet op te letten, heeft dEUS ineens een nieuwe plaat. Het vorige album is nog maar net uitgekomen, maar blijkbaar hadden Tom Barman en zijn formatie nog genoeg inspiratie om acht maanden later alweer een plaat uit te brengen.

Lees verder...

Recensie: Squarepusher – Ufabulum

Tom Jenkinson is al sinds eind jaren negentig de Georghe Hagi van de electronische muziek: even geniaal als onberekenbaar. Net als zijn Roemeense tegenhanger laat Jenkinson’s alter ego Squarepusher briljante dingen zien, afgewisseld met momenten waarvan je denkt: “Moest dit nu echt?” Op zijn nieuwe album Ufabulum is veel franje achterwege gelaten en dat doet

Lees verder...

Recensie: Santigold – Masters of my Make-believe

De Amerikaanse zangeres Santigold heeft haar tweede soloplaat uitgebracht. Waar ze op haar eerste plaat uit 2008, die de naam van haar voormalige artiestennaam Santogold droeg, vooral opviel door een paar erg sterke nummers, met wat mij betreft “L.E.S. Artistes” als veruit het beste nummer, is dit op de tweede plaat weer het geval.

Lees verder...

Recensie: Graham Coxon – A+E

Graham Coxon, de man die vooral bekend is geworden als gitarist van de Beste Britpopband van de jaren ’90, Blur, heeft een nieuwe plaat. Na een reünie met Blur is hij rustig verder gegaan met zijn inmiddels imposante solocarrière.

Lees verder...

Recensie: The Kyteman Orchestra

Kyteman heeft een nieuwe plaat. Na alle commotie die er ontstaan is in 2009 naar aanleiding van zijn eerste album vond Colin Benders, zoals Kyteman door het leven gaat, aanvankelijk dat hij moest stoppen met het hele project.

Lees verder...

Recensie: Flying Horseman – Twist

Als ik Bert Dockx zou heten en in de wieg gelegd zou zijn om ontzettend spannende donkere post-folk te maken zou ik me ook een artiestennaam als Flying Horseman aanmeten. Bij Bert Dockx denk je eerder aan een Vlaamse frietkoteigenaar of wielrenner.

Lees verder...