Stream nu Pantha du Prince & the Bell Laboratory – Elements of Light

De inkt van het 2012-jaarlijstje is nog niet droog, of we kunnen er al een in potlood bijschrijven voor die van het huidige jaar. Pantha du Prince, koning van de sfeervolle techno heeft een plaat gemaakt met The Bell Laboratory, een Noors gezelschap dat doet in muziek maakt op onder meer een carillon met 50 klokken.

De combinatie had al eerder live opgetreden, maar nu is er dus een heel album. Klik hier voor de albumstream (via The Guardian).

Zoals vrijwel alle muziek van Pantha du Prince, klinkt deze op het eerste gehoor weer heerlijk ruimtelijk en sfeervol. Die typische kerkgeluiden zijn wel een beetje wennen. De Duitser Pantha du Prince (echt naam: Hendrik Weber) strooide op zijn vorige album Black Noise (2010) ook al vrolijk in het rond met allerhande belletjes, maar die waren nog elektronisch van aard.

Dit is het echte ding, getuige ook deze video:

 

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stream nu Pantha du Prince & the Bell Laboratory – Elements of Light

  1. piracetam

    1. Beatsteaks – Kanonen auf Spatzen (live album) 2. Beatsteaks – .limbo messiah 3. Beatsteaks – Smack Smash 4. Die Ärzte – Die Bestie In Menschengestalt 5. Donots – Coma Chameleon 6. Die Ärzte – Geräusch 7. Turbostaat – Vormann Leiss 8. Beatsteaks – Living Targets 9. Die Ärzte – Jazz Ist Anders 10. Helloween – The Time Of The Oath. Tja, sommige artiesten (Beatsteaks en Die Ärzte) zijn een beetje oververtegenwoordigd in deze top 10, maar dat komt omdat ik a) niet zo gek veel Duitse muziek ken en b) die Ärzte en vooral de Beatsteaks tot de beste bands die ik ken behoren.

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>