Live-documentaire Arcade Fire online beschikbaar

Na een druk Neon Bible-jaar in 2007, is het dit hele jaar verraderlijk rustig geweest aan het Arcade Fire-front. We hebben ook geen idee of de meest geliefde Canadese band in jaren al plannen heeft gesmeed voor een derde album. En toch broeit er weer iets aan de oppervlakte. Op dezelfde raadselachtige manier als gedurende de aanloop naar Neon Bible, is er op een van de bandwebsites in ieder geval een ‘coming soon’ te zien, onder een reeks snel gemonteerde live-beelden uit de Neon Bible-tournee. Miroir Noir (Frans voor Black Mirror) blijkt de naam van een 70 minuten durende live documentaire over de Arcade Fire-tournee van vorig jaar, vanaf maandag 15 december online te downloaden of op DVD te bestellen.

Ene Vincent Moon (van het Franse La Blogotheque) filmde deze beelden, Vincent Morisset regiseerde Miroir Noir: Neon Bible Archives.  In de docu zitten ook on-the-road-filmpjes van de band verwerkt. Op de DVD staan als extraatje ook optredens op bij de talkshows van Jonathan Ross en David Letterman.

Hoe mooi allemaal, zeggen wij dan.

Miroir Noir: Neon Bible Archives Trailer

Vincent Moon filmt Arcade Fire in een lift: Neon Bible

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Live-documentaire Arcade Fire online beschikbaar

  1. Mohawk

    Die Vincent Moon werkt voor La Blogotheque, een franse website vol filmpjes met bands die op ongewone locaties optreden.

    http://www.blogotheque.net (kijk even in “archives”)

      /   Reply  / 
  2. Sander

    Ik lees net op Stereogum dat de docu niet online te zien is maar bestelt kan worden via mirroirnoir.com. Jammer, wil de docu best zien maar ga r niet voor betalen…

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Arcade Fire geeft mp3 van Burning Bridges weg | Alternative

  4. Pingback: Video: Sigur Rós speelt in Parijse bistro | Alternative

  5. Pingback: Arcade Fire’s Miroir Noir week lang te zien op Pitchfork TV | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>