Arcade Fire in de studio: nieuwe plaat verwacht in 2010

Canadese indiehoop in bange dagen Arcade Fire ondernam na de release van gitzwart tweede album Neon Bible een grootse tour over de wereld, waarna het sinds half 2008 erg stil werd rond de band van Win Butler en zijn vrouw Régine Chassagne. Wel verscheen als teken van leven begin dit jaar nog de concertfilm annex documentaire Miroir Noir. Intussen heeft de band het afgelopen jaar in ieder geval gewerkt aan de (door mij nog niet gehoorde) soundtrack bij de nieuwe film van Donnie Darko-regisseur Richard Kelly, The Box. Intussen wordt er ook alweer wat weken gewerkt aan nieuwe nummers, mogelijk voor een nieuwe plaat die in 2010 het levenslicht moet zien. Bandlid Richard Parry verklapt aan The Quietus dat de band deze dagen in een New Yorkse studio verblijft om strijkers op te nemen voor enkele nieuwe nummers.

Dat is een fijne extra bevestiging: een tijdje terug wist nota bene filmregisseur Kelly iets te melden over de huidige werkzaamheden van Arcade Fire, antwoordend op de vraag of de soundtrack van zijn film een release zou krijgen. “De band is momenteel druk bezig met een nieuw album. Die soundtrack komt op gegeven moment vast een keer uit, als een release tenminste niet botst met de plannen van de band en hun label.” Intussen zou de boeker van de groep aangeven dat Arcade Fire in 2010 op tournee gaat.

Werk in uitvoering kortom, rond ongetwijfeld een van de grotere, spannender alternatieve releases van 2010. Keert de band terug met nog meer theatrale dramatiek en bombast? Volgens tal van Alternative Blog-lezers heeft de band met debuut Funeral uit 2004 immers een van de beste platen van het afgelopen decennium gemaakt. In dit kader je stem uitbrengen kan overigens nog steeds.

Arcade Fire – Rebellion (Lies)

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

0 thoughts on “Arcade Fire in de studio: nieuwe plaat verwacht in 2010

  1. Pingback: ‘Nieuw Arcade Fire-album uit in mei 2010′ | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>