Video’s: Arcade Fire’s webcast vanuit New York

Arcade Fire live 2010Zoals twee weken terug aangekondigd met een fraaie teaser, was het concert dat Arcade Fire afgelopen nacht gaf in de New Yorkse Madison Square Garden, live te zien middels een webcast op YouTube. Voor het project was niemand minder dan regisseur Terry Gilliam aangetrokken, oud-Monty Python-lid en regisseur van films als 12 Monkeys en Fear and Loathing in Las Vegas. In dat licht zien de opnames van het concert van donderdagnacht er wellicht wat gangbaar uit, maar genieten is het wel, zelfs op een klein schermpje. Vooral in krachtig nieuw nummer Rococo spat de dreigende intensiteit er vanaf. Terry Gilliam heeft overigens aangegeven dat er meer kan voortkomen uit de samenwerking met de Canadese band.

Intussen lijkt het erop dat het derde, fenonmenale album The Suburbs in de VS en Engeland op nummer 1 van de album charts gaat belanden. Ik ben benieuwd hoe hoog de plaat in Nederland eindigt en ja, ik gun het Arcade Fire van harte, dit grote succes. Met alle nadelen (straks naar Ahoy’ voor een Arcade Fire-show?) die daarbij horen, en een sponsordeal met creditcardmaatschappij American Express op de koop toe. Zie naast onderstaande video’s eventueel ook het VEVO-Arcade Fire-kanaal voor concertfoto’s en meer.

Arcade Fire – Ready To Start

Arcade Fire – Rococo

Arcade Fire – Empty Room

Arcade Fire – Power Out/Rebellion Lies

Arcade Fire – Keep The Car Running

Preshow: behind the scenes

facebook share facebook share

5 Reacties // Reageer

5 thoughts on “Video’s: Arcade Fire’s webcast vanuit New York

  1. Frans de Vries

    Hoezo Ahoy per definitie nadeel? Lekker cynisch. Ik zou AF daar graag ‘in the round’ zien optreden. Overigens heb ik me laten vertellen dat de band dit jaar Nederland niet meer gaat halen. Weet jij daar meer van, Joris?

      /   Reply  / 
  2. Joris Rietbroek Auteur

    Ik mag hopen van niet. In november/december staat er een Europese tour in de planning. De eerste data zijn al bevestigd, oa. ook in Frankrijk en Duitsland.

    Atlantica Pavilion Lisbon, Portugal Thu 18th Nov 2010

    Palacio de Deportes Madrid, Spain Sat 20th Nov 2010

    Palau Sant Jordi Barcelona, Spain Sun 21st Nov 2010

    Le Dome Marseille, France Wed 24th Nov 2010

    Halle Tony Garnier Lyon, France Fri 26th Nov 2010

    Zenith Munich, Germany Sun 28th Nov 2010

    Philipshalle Dusseldorf, Germany Mon 29th Nov 2010

      /   Reply  / 
    1. Frans de Vries

      Check, die data had ik al gezien. De HMH zou dus zeer voor de hand liggen. Desalniettemin heb ik een donkerbruin vermoeden dat het 2011 wordt voor Nederland. Kan jij dat niet checken bij de platenmaatschappij ofzo? Cheers, Frans.

        /   Reply  / 
  3. Ian

    Was de volgende tweet van LCD Soundsystem nog iemand opgevallen?

    lcdsoundsystem
    “psyched 2 see @arcadefire tonite. miss those folks. such a good lp. a kick in the ass. maybe lcd need to make another one after all…”

      /   Reply  / 
  4. lars

    The suburbs komt binnen op #5!

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>