Lowlands start guerilla e-mailactie tegen BTW-verhoging op cultuurtickets

De organisatie van Lowlands mengt zich op het laatste moment op een opmerkelijke manier in het protest tegen de voorgenomen BTW-verhoging van het nieuwe kabinet Rutte op alle cultuurkaartjes, van zes naar negentien procent. Die verhoging zou dus ook voor duurdere festivalkaarten als die van Lowlands gelden, zodat je al snel 15 tot 20 euro meer zou gaan betalen. En omdat een prijsverlaging van zo’n twee tientjes op de Lowlands-ticketprijs nu eenmaal geen optie schijnt te zijn, roept de festivalorganisatie haar bezoekers op om de voltallige Tweede Kamer te mailen om donderdag toch vooral tegen het voorstel van de BTW-verhoging op cultuur te stemmen. Alle e-mailadressen van de wijze politici krijg je daarbij cadeau. Ook die van PVV’er Erik Lucassen, mocht je nog iets anders aan hèm kwijt willen.  

Mogelijk haalt het voorstel voor de BTW-verhoging het komende donderdag niet. Partijen als PvdA, GroenLinks en SP zien het sowieso al niet zitten, en ook de Tweede Kamer-fractie van de VVD zou tegen zijn, wat een meerderheid tegen het plan zou zijn.

Mocht de BTW-verhoging per 1 januari 2011 toch worden goedgekeurd door de Tweede Kamer, dan gaat de voorverkoop voor A Campingflight To Lowlands Paradise 2011 in ieder geval nog dit jaar van start. Best sympathiek, zelfs al zouden Lowlands-kaarten van twintig euro meer ook nog wel binnen een week uitverkopen. Maar laat de onderstaande, sterk geformuleerde boodschap van de Lowlands organisatie vooral voor zich spreken… Benieuwd of Wilders nog boos wordt om het gebruik van het leuke Scrabble-woord ‘cultuurterrorist’…

TEGEN DE BTW-VERHOGING? MAILEN MAAR!
De cultuurterrorist met de peroxidepruik heeft zijn eerste virtuele knieschot uitgedeeld. In ruil voor de gedoogsteun van de PVV hebben zijn handlangers Rutte en Verhagen de ’ontaarde’ kunst- en cultuursector zonder slag of stoot geofferd. Waar de gemiddelde bezuinigingen 8% bedragen, wordt de Nederlandse kunst- en cultuursector met 20% wraakkorting gestraft.

Om zekerheid te verschaffen over de definitieve kreupelheid van de cultuursector gaat bovendien de BTW op alle cultuurkaartjes van 6% naar 19%. En dat betekent niet alleen dat Lowlands 13% duurder wordt, maar dat ook Henk en Ingrid langer moeten sparen voor een avondje uit. Clubshows in Paradiso, cabaret van Najib Amhali, musicals in het Circustheater, Frans Bauer in de feesttent in Zuidlaren, klassiek in het Concertgebouw en dans- en theaterstukken in het theatercircuit: nobody gets out alive.

De popzalen, de theaters én de bands, theater- en dansgroepen die deze kleinere zalen bespelen worden het hardst getroffen. Juist de plekken waar de bron ligt voor nieuwe cultuur als spiegel van de maatschappij, waar baanbrekende maatschappelijke trends en opinies als eerste gesignaleerd worden. Kortom: de hardste klappen vallen in de hoek waar de vrijheid van meningsuiting en vrije gedachtevorming de geperoxideerdevolkspopulismuspipo het minst welgevallig is. De dubbele moraal en het discrimineren van bevolkingsgroepen kenden we al en nu komt daar ook nog vrijegedachteverdelging bij. What’s next???

Ook jij als cultuurliefhebber wordt zwaar in je portemonnee getroffen door deze maatregelen. Een Lowlandskaart dreigt alleen al als gevolg van de BTW-maatregel bijna €20,- meer te gaan kosten.

Ben je het ook niet eens met de onevenredige korting op cultuur en de BTW-maatregel? Laat het de Kamerleden van het kabinet en alle Kamerleden van CDA, VVD, PVV, CU en SGP die meestemmen met de voorgestelde maatregelen weten. We hebben hieronder een mailtje voor je klaargezet en je hoeft alleen maar te copy pasten.

Let op: als 18 november wordt besloten om de BTW te verhogen dan gaat Lowlands nog dit jaar in de voorverkoop.

DE MAIL…
Geachte volksvertegenwoordiger,

Deze week stemt u over het voornemen van het kabinet om de BTW op kaarten voor concerten en andere podiumkunsten van 6 naar 19% te verhogen. Ik maak mij daar grote zorgen over.

Een dergelijke verhoging betekent niet dat de zogenaamde ’linkse hobbies’ duurder worden, maar dat iedereen (ook Henk en Ingrid) langer moet sparen voor een avondje uit. Van clubshows in Paradiso tot cabaret van Najib Amhali, van musicals in het Circustheater tot Frans Bauer in de feesttent in Zuidlaren, van muziekfestivals als Lowlands en Mysteryland tot klassieke concerten in het Concertgebouw en dans- en theaterstukken in het theatercircuit.

De popzalen, de theaters, én de bands, theater- en dansgroepen die deze kleinere zalen bespelen worden het hardst getroffen. Juist de plekken waar de bron ligt voor nieuwe cultuur als spiegel van de maatschappij, waar baanbrekende maatschappelijke trends en opinies als eerste gesignaleerd worden.

Daarom roep ik u op om op 18 november de fractiediscipline te laten voor wat zij is en tegen de voorgenomen maatregelen te stemmen.

DE MAILADRESSEN…
Stuur deze mail voor 18 november naar één of alle van de onderstaande Kamerleden (simpelweg copy pasten in het ‘Aan-vak’ van je mail):

[email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected];[email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]

facebook share facebook share

6 Reacties // Reageer

6 thoughts on “Lowlands start guerilla e-mailactie tegen BTW-verhoging op cultuurtickets

 1. Rob(V)

  Ben toch benieuwd of nu, na deze stevige protestuiting van de Lowlands organisatie, een deel van het publiek principieel afhaakt. Immers, zo’n 15% van stemmend Nederland heeft “de cultuurterrorist met de peroxidepruik” en daarmee de ruggegraatloze Rutte en de manipulerende Verhagen de macht in handen gegeven om deze brute cultuurslachting te bewerkstelligen.
  En ga me nu niet vertellen dat toevallig alle Lowlandsbezoekers nu fel tegen deze gedoogramp gestemd hebben.
  Meer kaartjes dus voor hen die weten dat alles (en iedereen) van waarde per definitie weerloos is!
  En misschien kan onze blonde messias toch nog, al is het maar voor één keer, zijn woord gestand doen (zwaardere straffen) en zijn kameraad Lucassen alsnog de kamer doen verlaten met inlevering ook van wachtgeld. Dan kan dat geld gewoon teruggebracht worden bij waar het eigenlijk hoort: daar waar nu de klappen vallen.
  En voor wie nog durft te beweren dat onze Geert het zo goed voor heeft met onze bejaarden en scholen: mijn leerlingen (die moeilijk leren en het dus toch al flink zwaar hebben in onze maatschappij) staan, als het aan Wilders, Rutte en Verhagen ligt, binnenkort gewoon op straat omdat onderwijs, met name speciaal onderwijs, gewoon keihard 300 miljoen moet bezuinigen. Niks geld erbij. Idem voor de bejaardenzorg die uiteindelijk gewoon meer moet inleveren dan dat het krijgt.
  Uiteindelijk leidt de rekensom van Den Haag vooralsnog alleen maar tot een volledige afbraak van cultuur en zijn het de meest zwakken in onze samenleving die de rekening betalen.
  Maar enfin, on topic voordat ik me helemaal echt ga opwinden over de electorale nitwits die dit alles op hun geweten hebben door de meest abjecte sujetten op het pluche te zetten: prima actie!
  Mijn email is in ieder geval al de deur uit.

    /   Reply  / 
  1. Rob(V)

   Kleine rectificatie: ik stel hierboven dat de Wilders-clan (waartoe ik toch echt Rutte en de rest reken, alleen al door het zich liëren aan dit sujet) de cultuur afbreekt. Nu hoor ik net dat bioscopen (u weet wel, veelal gevuld met de miljoenenproducties uit Hollywood) en nota bene cirkussen gevrijwaard worden van de BTW-verhoging. Gezien het predikaat geperoxideerdevolkspopulismusPIPO snap ik het laatste natuurlijk. En uiteindelijk willen Henk en Ingrid wel af en toe een filmpje pikken. Niet in het filmhuis natuurlijk, maar gewoon in zo’n afgrijselijke filmfabriek met een megaton popcorn op schoot met een Cola-light.
   Is het maken van deze uitzondering een populistische ingreep? Nee joh, ben je mal.

     /   Reply  / 
 2. etienne

  komt deze voorgekauwde mail niet gewoon in de spamfilter terecht?

  Verder wel een toffe actie.

  geperoxideerdevolkspopulismuspipo lol

    /   Reply  / 
 3. La Jolie Blonde

  Mijn email kwam ongeopend weer terug :P

    /   Reply  / 
 4. Pingback: Niet iedereen blij met Lowlands-actie tegen hogere BTW | Alternative

 5. Bran

  Mijn mail is de deur uit, en niet eens geretourneerd :D
  Dat deze actie de mails van de 2e kamer blokkeerd is alleen maar goed, dus als er terug komen daardoor ;)
  Ik ben benieuwd of de waterstofperoxide is doorgetrokken door t schedel naar het minitieuse setje hersens bij kleutertje Wilders.
  Het lijkt er steeds meer op dat meneertje niet meer doet dan zijn eigen blokkendoos open maken, kijken welk blokje er bij moet en vervolgens doorspaart zonder te kijken naar de situatie en mening van anderen.
  Gaat meneertje niet naar het theater, of wil zijn moeder hem niet meer meenemen omdat hij teveel stennis schopt als hij zijn snoepje niet krijgt?
  Ik hoop vurig dat dit rampen kabinet snel onderuit knikkert en dat onze medelanders, met of zonder kleur (al dan niet in het haar) wijzer stemmen als de afgelopen keer.
  Trap niet in die paar lokkertjes die Geertje in zijn verlanglijstje heeft gezet, want ik denk dat zelfs de domste zwarte pieten de gaten in het gedichtje voor de sint zien.

  “Living my life, like I want, with my all heart, all the way to the left.”

    /   Reply  / 
 6. Saskia Masselink

  Koester cultuur en geen afbraak van de noodzakelijkheden in de samenleving

    /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>