Geruchtenrondje voor Rock Werchter 2015: o.a. Foo Fighters, Muse en U2

Rock Werchter kondigde gisteren aan dat het festival met een week vervroegd is om tegemoet te komen aan de touragenda van één van de (potentiële) headliners en meteen na dit bericht barstte natuurlijk een online discussie los wie dat dan zou moeten zijn. Hieronder zetten we even op een rijtje wie er allemaal genoemd worden voor een eventuele headlinerspot in België volgend jaar:

Foo Fighters hebben enkele weken geleden al aangegeven dat ze sowieso een optreden in België gaan doen volgend jaar. Daarnaast is de band al bevestigd voor Rock Am Ring, dus Dave Grohl en zijn mannen zijn eind juni in de buurt. 1+1 lijkt bijna zeker wel 2 in het geval van de Foo’s.

Twee van de andere namen die genoemd worden zijn die van oudgedienden. Doordat Werchter nu met een week is vervroegd valt het festival samen met het Britse Glastonbury, waarvoor AC/DC en Fleetwood Mac worden getipt. Eerstgenoemde komt ook eind dit jaar met een nieuwe plaat, dus het zou zomaar kunnen dat één van beide op het podium in Werchter verschijnt.

Nog een andere oudgediende die genoemd wordt is U2. De Ierse band kwam enkele weken geleden al met hun nieuwe plaat Songs Of Innocence en ze lijken volgend jaar weer te gaan touren. U2 heeft enkele jaren terug ook een aantal festivaloptredens gedaan, dus het zou zomaar kunnen. Daarnaast lijkt U2 één van de weinige bands op aarde die groot genoeg is om een festival als Werchter een week voor te verplaatsen.

De laatste namen die rondzingen zijn die van Muse en Coldplay. Coldplay heeft dit jaar een nieuw album uitgebracht dus het is niet onwaarschijnlijk dat ze volgend jaar weer gaan touren. Van Muse wordt volgend jaar zomer een nieuwe plaat verwacht, precies op tijd voor de festivals dus.

facebook share facebook share

3 Reacties // Reageer

3 thoughts on “Geruchtenrondje voor Rock Werchter 2015: o.a. Foo Fighters, Muse en U2

  1. redant

    dat zijn allemaal goeie namen!!!!

      /   Reply  / 
  2. Martijn Wardenaar

    Heel benieuwd wat het wordt. Maakt eigenlijk ook niet heel veel uit want het zijn allemaal te gekke namen! Spannend..

      /   Reply  / 
  3. Freek

    Ik gok op Coldplay, grote hits gemaakt laatste jaren.. En ze doen eigen tournee en komen op 1 juli uit als laatste optreden in Londen, wat eigenlijk vlakbij is :)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>