Vijf tips voor London Calling 2014 die je niet mag missen

Vrijdag en zaterdag is het weer tijd voor London Calling, het festival in Paradiso dat al sinds 1992 plaats geeft aan grote Britse (en later ook vanuit de hele wereld) beloftes. Bands als Blur, The Libertines en Franz Ferdinand zetten op London Calling hun eerste stappen op Nederlands grondgebied. Ook dit jaar is er weer veel moois te zien, waaronder deze vijf acts:

Spoon (zaterdag 1 november, 23:10 Grote Zaal)

Spoon is, terecht, zo’n beetje de headliner van deze editie van London Calling. De band rond Britt Daniels maakt als twintig jaar steengoede indiepop, waar hun onlangs uitgekomen plaat They Want My Soul weer een mooi voorbeeld van is.

Sebadoh (zaterdag 1 november, 19:35 Grote Zaal)

Sebadoh vormt samen met Spoon het ‘oude rotten’-gedeelte van het festival. De band werd in de jaren ’80 opgericht door Dinosaur Jr.’s Lou Barlow en wordt gezien als één van de grondleggers van de lo-fi. Na een lange pauze kwam de band in 2007 weer bij elkaar en bracht het vorig jaar het eerste nieuwe album in veertien jaar tijd uit.

The Amazing Snakeheads (vrijdag 31 oktober, 22:40 Kleine Zaal)

The Amazing Snakeheads maakt smerige en gruizige bluesrock, waarbij ook live genoeg te beleven valt. Single ‘Here It Comes Again’ heb je vast wel eens langs horen komen.

Saint Motel (vrijdag 31 oktober, 01:10 Kleine Zaal)

Saint Motel had met ‘My Type’ al een aardig hitje te pakken. De band maakt verder lekkere, dansbare indiepop die, zeker gezien het tijdstip, goed tot zijn recht zal komen.

Josef Salvat (zaterdag 1 november, 22:00 Grote Zaal)

De Australische singer-songwriter Josef Salvat heeft een stem die wel wat lijkt op die van James Mercer van The Shins. Zijn muziek is verder wat folkier dan die van de Amerikaanse band, maar zeker de moeite waard.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>