Vijf tips voor Down The Rabbit Hole

Een week na Best Kept Secret is het alweer tijd voor een ander festival. Down The Rabbit Hole beleeft dit jaar zijn debuut in het steeds verder uitdijende Nederlandse festivallandschap en heeft een leuk programma bij elkaar verzameld. Zo misstaan The Black Keys, die dit jaar met een goed album kwamen, niet op grote broer Lowlands en is er verder ook nog genoeg te beleven. Deze vijf acts mag je in ieder geval niet missen:

Damon Albarn (vrijdag 27 juni, Hotot 22:45)

Damon Albarn ondernam vorige zomer nog met Blur een zegetocht langs een aantal Europese festivals maar dit jaar moet hij in zijn eentje de kar trekken. Met een mix van nummers van zijn nieuwe soloalbum en ouder werk van Blur, Gorillaz en The Good, The Bad & The Queen moet dat prima lukken.

James Vincent McMorrow (zaterdag 28 juni, Hotot 12:45)

Veel bands komen zo vroeg op de dag minder uit de verf. Dit zou echter wel eens een perfect tijdstip kunnen zijn voor James Vincent McMorrow, die je met zijn prachtige folkliedjes rustig laat ontwaken.

The Veils (zaterdag 28 juni, Hotot 16:45)

The Veils stonden het afgelopen jaar al vaker in ons land en elke was het een kraker. Finn Andrews wordt steeds zekerder van zichzelf op het podium en met een goede plaat onder de arm hebben The Veils genoeg te bieden om een memorabele set neer te zetten.

Temples (zondag 29 juni, Teddy Widder 18:45)

De ‘grote hoop van de Engelse popmuziek’ werden ze ook wel genoemd. Misschien een beetje teveel eer voor Temples, die een aardige debuutplaat uitbrachten. Hoe dan ook is hun neopsychedelica uitermate geschikt om loom bij in het gras te hangen.

Foals (zondag 29 juni, Hotot 21:45)

Foals is de afsluiter van de zondag en misschien qua naam wat minder bekend dan The Black Keys en Damon Albarn. De Britse mathrockers timmeren echter al jaren aardig aan de weg en brachten vorig jaar een geweldige plaat uit. Daarnaast staan ze live zeker hun mannetje, dus gaat dat zien!

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>