Vijf dingen die je moet gaan zien op Le Guess Who? May Day 2014

De jaarlijkse May Day van Le Guess Who? is deze zaterdag al en heeft een programma om de vingers bij af te likken. Met zoveel keuze is het lastig om te bepalen waar je nou precies heen moet, zeker omdat niet alle podia in Utrecht waar het festival plaats vindt even dicht bij elkaar liggen. We proberen je daarom ook maar even de goede richting op te helpen met vijf dingen die je in ieder geval moet gaan (proberen te) zien.

Neutral Milk Hotel

Neutral Milk Hotel is natuurlijk een no brainer. De makers van het legendarische In The Aeroplane Over The Sea staan pas voor de tweede keer in hun bestaan in Nederland, de eerste keer was in 1998. Verwacht indie waarin een heleboel andere invloeden doorklinken.

The War On Drugs of Future Islands

Bij deze wordt het lastig. Hoewel veel van de bands in dit lijstje wel een zekere overlap hebben staan The War On Drugs en Future Islands letterlijk tegelijk, TWOD in Tivoli Oudegracht en Future Islands in De Helling. Een moeilijke keuze, aangezien beide bands door uitstekende albums allebei min of meer tot headliners uitgegroeid zijn.

Als je houdt van stemmige gitaarlijnen en muziek die past bij een roadtrip over Route 66, ga dan naar The War On Drugs. Ben je meer van de vocale acrobatiek, sterke popnummers en aparte dansjes, kies dan voor Future Islands. Om een beter idee te geven, hier de recensies van Lost In The Dream van The War On Drugs en Singles van Future Islands en filmpjes van beide bands:

Laraaji & Sun Araw

Laraaji is vooral bekend van zijn werk met Brian Eno aan het einde van de jaren ’70 en begin jaren ’80. Tegenwoordig tourt hij met gitarist Sun Araw en maakt hij muziek boordevol Oosterse mystiek.

S. Carey

Sean Carey begon als bandlid van Bon Iver maar doet het tegenwoordig ook op eigen kracht. Verwacht mooie, stemmige folk in de trant van zijn vriend en leermeester

Black Lips

Garageband Black Lips leverde dit jaar een sterke plaat af waar naast ouderwets rammen ook ruimte was voor meer psychedelische invloeden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>