Tien aanraders voor Best Kept Secret 2014

Van een ‘moeilijke tweede’ lijkt voor Best Kept Secret geen sprake te zijn. Waar het festival vorig jaar een geweldig debuut beleefde is BKS dit jaar terug met opnieuw een ijzersterke line-up. Het festival, dat dit weekend (20 t/m 22 juni) plaatsvindt heeft met bijvoorbeeld Elbow, Franz Ferdinand en Interpol een aantal sterke headliners die zeker de moeite waard zijn. Hier nog tien andere tips:

Peter Matthew Bauer (vrijdag 20-06 18:00, Stage Three)

Voormalig The Walkmen-bassist Peter Matthew Bauer komt voor het eerst in zijn eentje naar Nederland. Na het einde van zijn band eind vorig jaar was hij één van de leden die meteen met nieuws over een soloalbum naar buiten kwam, inspiratie genoeg dus. Hopelijk weet hij dit live ook over te brengen.

Pixies (vrijdag 20-06 22:15, Stage One)

Hoe vaak krijg je nou de kans om absolute indielegendes live te zien? Niet zo heel vaak, dus ga naar Pixies kijken op Best Kept Secret. Oké, hun album Indie Cindy dat eerder dit jaar uitkwam was niet bepaald hoogstaand te noemen, maar de band van Black Francis heeft in de jaren ’80 en ’90 genoeg geweldig materiaal uitgebracht.

Caribou (vrijdag 20-06 23:30, Stage Two)

De Canadese producer Caribou maakt mooie, warme elektronische muziek. Een aantal jaar geleden beleefde hij zijn grote doorbraak met Swim en tourde onder andere met Radiohead. Caribou is momenteel bezig met het afronden van zijn nieuwe plaat, waar single ‘Can’t Do Without You’ alvast een voorproefje van is.

Mogwai (zaterdag 21-06 15:00, Stage Two)

De Schotse postrockgiganten van Mogwai kwamen eerder dit jaar met hun nieuwe album Rave Tapes. Een prima plaat, al is het geen hoogtepunt in hun uitgebreide oeuvre. Live neemt Mogwai je mee op een reis langs eindeloze gitaarlijnen en sterke composities, daarbij puttend uit bijna 20 jaar ervaring.

Wild Beasts (zaterdag 21-06 16:45, Stage Two)

Wild Beasts timmeren de afgelopen jaren aardig aan de weg. Hun dit jaar verschenen album Present Tense was al een knaller en het optreden in de Melkweg begin april was ook ijzersterk.  De band maakt melodieuze indie waarbij vooral de stemmen van frontmannen Hayden Thorpe en Tom Fleming opvallen.

The War On Drugs (zaterdag 21-06 20:40, Stage One)

Er zullen weinig mensen zijn geweest die dit jaar een grote doorbraak van The War On Drugs hadden voorspeld. Natuurlijk, Lost In The Dream is een geweldige plaat, maar dat was voorganger Slave Ambient ook. Hoe dan ook, de band was één van de hoogtepunten van Le Guess Who? May Day en zal op Best Kept Secret één van haar grootste Nederlandse optredens tot nu toe geven.

Angus & Julia Stone (zondag 22-06 17:30, Stage One)

Het is lang stil geweest rond het broer en zus duo Angus & Julia Stone. Beiden waren druk met solobezigheden en hun laatste plaat Down The Way stamt alweer uit 2010. Gelukkig komt er weer nieuw werk aan van deze folkies, waar single ‘Heart Beats Slow’ een voorproefje van is. Verwacht in ieder geval veel nieuw werk en de hoogtepunten van hun vorige twee albums.

Lykke Li (zondag 22-06 20:30, Stage Two)

Lykke Li werd in Nederland groot door een remix van haar ‘I Follow Rivers’. Ondanks dat op dit nummer de voetjes prima van de vloer kunnen is haar muziek over het algemeen wat rustiger. Dat geldt zeker voor haar nieuwe album I Never Learn, een mooie, persoonlijke echtscheidingsplaat. Ook op Best Kept Secret zal Li haar ziel blootgeven in een intiem optreden.

Belle & Sebastian (zondag 22-06 19:30, Stage One)

Belle & Sebastian zou vorig jaar al op Best Kept Secret staan, maar moest toen wegens omstandigheden afzeggen. Dit jaar gaan de Schotten voor een herkansing en daarvoor nemen ze de mooiste liedjes uit hun bijna twintig jaar durende carrière mee.

Forest Swords (zondag 22-06 22:15, Stage Five)

Forest Swords werd vorig jaar na het geweldige debuut Engravings een bescheiden hypeje en ook live weet de jonge Britse producer Matthew Barnes de verwachtingen waar te maken. De elektronica van Forest Swords is donker en grimmig, maar voelt ook organisch en meeslepend. Zou zomaar één van de hoogtepunten van het festival kunnen worden.

facebook share facebook share

Geen reacties // Reageer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>