Wilco in november naar Paradiso en de Effenaar

Gelukkig voor de liefhebbers die weinig ophebben met grote festivals: het blijft dit jaar niet bij slechts de festivaloptredens van Wilco op Pukkelpop (vrij. 20 augustus) en Lowlands (zo. 22 augustus). De Amerikaanse avontuurlijke rootsrockband rond Jeff Tweedy komt komende herfst met het verse, alweer goede album Wilco (The Album) in de achterzak ook voor twee clubshows naar Nederland. Op maandag 16 november staat de band in Paradiso te Amsterdam, op dinsdag 17 november is de Effenaar te Eindhoven aan de beurt. Laat een dag later in Den Haag nu ook eens het Crossing Border festival beginnen… Wilco zou zeker een mooie toevoeging zijn aan het programma met al onder meer Steve Earle, Grizzly Bear, Yo La Tengo en Stephen Malkmus. Wishfull thinking?

Maar voor nu zijn in ieder geval deze losse shows bekend. De kaartverkoop voor Wilco in Paradiso en in de Effenaar begint woensdag 29 juli om 10.00 uur. Tickets voor Paradiso kosten 26,50 euro exclusief lidmaatschap en servicekosten, de entree voor de Effenaar bedraagt 25 euro exclusief servicekosten.

Wilco – Impossible Germany

facebook share facebook share

8 Reacties // Reageer

8 thoughts on “Wilco in november naar Paradiso en de Effenaar

  1. blaurey

    16 november ook in Paradiso!

      /   Reply  / 
  2. Joris Rietbroek Auteur

    Dank je wel, bericht gewijzigd.

      /   Reply  / 
  3. bram

    Het klinkt leuk maar lijkt me geen goed idee, Wilco op Crossing Border. Krijg je hetzelfde gelazer als vorig jaar met Fleet Foxes: het festival kan zulke grote namen gewoon niet aan, iedereen staat dan een uur lang te wachten voor die ene zaal, terwijl andere artiesten (zoals vorig jaar Seasick Steve) voor een halflege zaal staan te spelen.

    Wie gaat het voorprogramma in Paradiso doen, Grizzly Bear? Of tourt Blitzen Trapper weer mee?

      /   Reply  / 
  4. Joris Rietbroek Auteur

    Voorprogramma is nog niet duidelijk. Qua Crossing Border heb je een punt, maar zo groot is Wilco in Nederland nu toch ook weer niet? Denk dat ze al voorbij zijn gestreefd door bijv. die Fleet Foxes. Wilco zou er volgens mij goed passen, maar de kans lijkt me klein nu er al twee losse concerten aangekondigd zijn.

      /   Reply  / 
  5. Ramon

    Oefff, dat is nou goed nieuws.

      /   Reply  / 
  6. bram

    Zit wat in Joris, misschien ga ik teveel op mijn persoonlijke voorkeur af. Fleet Foxes was vorig jaar natuurlijk behoorlijk gehyped. Ik was blij dat ik ze vlak daarvoor al gezien had en me in Den Haag niet in die mensenmassa hoefde te storten.

      /   Reply  / 
  7. Paulus

    Hulde!

      /   Reply  / 
  8. maarten

    Tijdens mijn vakantie :(

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>