Snoepje van de Week? – Cut Copy + kaartenactie!

Cut Copy live

Opvallend genoeg ontbrekend op Lowlands vorige week, maar vanuit Melbourne, Australië toch helemaal startklaar om de wereld te veroveren: Cut Copy. Deze groep onder leiding van Dan Whitford maakt sprankelende, zwaar aanstekelijke electropop, die zowel zeer poppy als uiterst dansbaar is. Het geluid van Cut Copy leunt zwaar op in de jaren tachtig gewortelde acts als New Order (dankzij veelvuldig gebruik van gitaren, bas en echte drums), Depeche Mode en Pet Shop Boys.

Whitford beschikt dan enkel niet over zo'n karakteristieke zangstem als bovenstaande invloedrijke acts. Ook een vergelijking met hedendaagse bands als Hot Chip of The Rapture dringt zich makkelijk op. Tevens is het niet raar dat Cut Copy in het verleden al zowel tourde met Franz Ferdinand en Bloc Party als met Daft Punk.

Tweede album In Ghost Colours is ook al enkele maanden hier uit, maar stond afgelopen voorjaar al wekenlang op nummer 1 in de album charts van Australië. Niet gek, met zoveel erg goede liedjes en instant hits, zonder dat de muziek meteen te glad wordt, zoals bij die neppers van The Presets, die andere Australische electropop-groep uit Sydney die nu al goed scoort. De songs van Cut Copy zitten toch echt stukken beter in elkaar.

De hoge regionen van de albumlijsten zouden ook zomaar hier en de omringende landen een mogelijkheid kunnen zijn, mits de promotie een beetje op gang doet en Cut Copy nog terugkomt voor grotere optredens dan komende week in Nederland. Cut Copy speelt maandag 25 augustus op het Groningse Noorderzon Festival en dinsdag 26 augustus in Rotown, Rotterdam. Volgend jaar dan op Lowlands in net zo'n wild enthousiaste Bravo als bij Hot Chip vorig weekend?

Voor het concert in Rotown mogen we 2 x 2 kaartjes weggeven. Om daaraan mee te doen vertel je me voor maandagmiddag wat de favoriete kleur van jouw spook is op [email protected], o.v.v. Cut Copy. Prijswinnaars krijgen per e-mail bericht.

Cut Copy – Lights and Music (Meer songs van In Ghost Colours op MySpace)

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Snoepje van de Week? – Cut Copy + kaartenactie!

  1. Stef

    Heb ze gezien in NY en de tent ging op zijn kop! Hopelijk is dat in Rotown ook, ik zal in ieder geval mijn steentje bijdragen. ;)

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>