Sigur Rós-zanger en vriend maken album als Riceboy Sleeps

Ondanks een druk jaar met zijn band Sigur Rós, heeft IJslander Jóns Birgisson (rechts op foto) blijkbaar nog tijd genoeg om zich met een ander project bezig te houden. Dat project vormt hij met zijn vriend Alex Somers en heet Riceboy Sleeps. Behalve dat de twee onder deze naam al enige tijd kunst maken en op tal van plekken exposeren, wordt er ook muziek gemaakt. Een recent mooi nummer getiteld Happiness is te vinden op de Red Hot-compilatie Dark Was The Night en mengt ambientgeluiden geïnspireerd door Brian Eno met een strijkersarrangement dat zomaar van Amiina zou kunnen zijn, de damesgroep die Sigur Rós vaak begeleidt op albums en bij concerten. Binnenkort brengt Riceboy Sleeps een compleet album uit, waaraan momenteel de laatste hand wordt gelegd in een hutje op Hawaii.

Het album wordt ergens komende zomer verwacht, Happiness zal een van de nummers op de plaat zijn. Eerder bracht Riceboy Sleeps al enkele nummers los uit, All The Big Trees en Daniell In The Sea, evenals een boek met beeldende kunst van het duo uit, in november 2006, dat inmiddels is uitverkocht. Daarnaast exposeerden Jónsi en Alex hun werk al in Reykjavik, de Amerikaanse staat Arkansas en in de Australische stad Melbourne.  

Video’s van Riceboy Sleeps, ideaal voor een rustig te beginnen zondagmorgen, muziek ook te horen op MySpace.

Daniell In The Sea

All The Big Trees

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Sigur Rós-zanger en vriend maken album als Riceboy Sleeps

  1. Frank

    tof! en wat is Dark Was The Night toch mooi!

      /   Reply  / 
  2. Pingback: Album Sigur Rós-zijproject Riceboy Sleeps uit in juni | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>