Stichting Brein pakt illegale Tokio Hotel poster-verkopers aan

tokio HotelStichting Brein heeft op verzoek van platenmaatschap-pijen iets nieuws om op te jagen: verkopers van neppe, illegale band T-shirtjes en posters bij (mega)concerten.  Zo traden controleurs van Brein afgelopen weekend op bij het Goffertpark in Nijmegen, waar de Duitse rock boyband Tokio Hotel een concert gaf, schrijft 3VOOR12. Buiten liepen enkele Belgische en Franse handelaren rond, met niet-officiële, en daarom veeeel goedkopere merchandise. En dat mag niet, vinden platenlabel en BREIN. De officiële dure spullen moeten worden gesleten aan de fans, of in dit geval hun ouders: aanpakken dus.
Brein-voorzitter Tim Kuik legt uit dat platenmaatschappijen zich niet meer alleen bezighouden met cd's verkopen. Steeds vaker nemen ze ook de merchandise tijdens een concert voor hun rekening. En dus zorgen mannetjes buiten het hek met goedkoper spul op die manier voor inkomstenderving. Tot zover alles logisch.

Kuik maakt wel een grove fout door kopers van de goedkopere, niet-officiële merchandise uit te maken voor 'losers' in het 3VOOR12-artikel. Dat is redelijk hufterig als je weet dat een shirtje van Tokio Hotel al gauw 35 euro kost, of een postertje 12 euro. Over diefstal gesproken. En dan heb je (ev. als ouder) al 40 euro aan een concertkaartje uitgegeven en de nodige centen aan iets te drinken. Kuik: "Ik begrijp eerlijk gezegd niet waarom mensen dat namaakspul kopen. Binnen koop je een officiële poster voor 12 euro, buiten een neppe met voetstappen erop. Je bent eigenlijk een loser als je dat koopt." Foei, Tim Kuik.

Logisch dat BREIN tegenwoordig alle tijd heeft om ook enkele mannetjes met posters in de kraag te grijpen. De al jaren kansloze strijd tegen illegaal gebrande cd's en aanbieders van gratis downloads heeft allang definitief geen zin meer. Zeker niet als je leest dat alleen al in Engeland volgens recent onderzoek bijna 100 % van de jongeren tussen de 12 en 24 jaar gratis downloadt, soms wel tot 5000 tracks per maand… In Nederland zou dit niet veel anders zijn en intussen springen steeds meer artiesten in op de trend (Radiohead, Nine Inch Nails, zelfs het Utrechtse Silence Is SexyMercury Rev)… Het wordt tijd dat Brein inziet dat haar strijd er onderhand eentje uit het stenen tijdperk is.

facebook share facebook share

1 Reacties // Reageer

One thought on “Stichting Brein pakt illegale Tokio Hotel poster-verkopers aan

  1. petr234

    Moeten we man van brein nog langer serious nemen in nederland

      /   Reply  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>