Snoepje van de Week – Laura Marling

Laura MarlingHet kan linke soep zijn, niet waar heren? Van die mooie meisjes die er veel ouder uit zien en zich volwassener gedragen dan ze eigenlijk zijn. Bij de Engelse zangeres Laura Marling ligt dit iets anders: je ziet heus wel dat ze slechts 18 lentes telt. Maar mocht je haar beeltenis nog niet kennen en alleen haar stem horen, dan is dat nauwelijks te geloven. Zelden zulke volwassen – in de meest positieve zin van het woord – en knap geschreven folky liedjes gehoord van iemand die geboren is in het vorige decennium…

Naast verse soulzangeressen als Duffy en Adele vinden we in de meer folky singer-songwriter hoek rijzende sterren als eerder Snoepje Amy MacDonald (straks op Pinkpop) en nu dus Laura Marling, wiens debuut Alas I Cannot Swim deze week ook in Nederland is verschenen.

Deze plaat beluisteren met de wetenschap dat 'ie geschreven is door een net 18 geworden dame (geboren 1 februari 1990) wekt in eerste instantie verbazing, daarna tonnen bewondering. Marling beschikt over een zeer aangename, warme en volwassen stem en dezelfde kwalificaties gaan op voor haar akoestische, afwisselend vlotte (Ghost) en intieme gitaarliedjes, die geregeld van kleur en sfeer verschieten en geregeld zijn opgeluisterd onverwachte versnellingen en waarin soms een trompetje of wat koorzang opduikt.

De klasse van Marling was ook al te horen op de eerder verschenen EP's London Town en My Manic and I, maar de verzameling erg mooie, gevarieerde en lekker onthaastende songs op Alas I Cannot Swim is pas echt indrukwekkend. Niet in het minst ook dankzij haar inventieve, fraaie teksten. Benieuwd of deze dame, vorige week nog te zien in uitverkochte kleine zaal van Paradiso, al klaar is voor een groter publiek, dat ongetwijfeld gewillig zal toestromen nu Alas I Cannot Swim een feit is.

Drie video's van Laura Marling: bent u al overtuigd van de klasse?

Laura Marling – Ghosts

Laura Marling – New Romantic

Laura Marling – My Manic And I

facebook share facebook share

2 Reacties // Reageer

2 thoughts on “Snoepje van de Week – Laura Marling

  1. Fleur

    Ik heb Laura Marling als voorprogramma van Devendra Banhart gezien in Tivoli Oudegracht; tóen ben ik al betoverd door haar muziek. Ze zat daar als zeventienjarig meisje op een kruk midden vooraan het podium met enkel een gitaar en een microfoon met een veel te groot Spice Girls t-shirt aan. Dat was ook wel een bijzonder plaatje :-)

      /   Reply  / 
  2. Het mannetje

    Zojuist haar CD beluisterd en klinkt erg indrukwekkend. Wat een geweldige stem heeft deze dame, benieuwd wat we hier nog van gaan horen.

      /   Reply  / 
  3. Pingback: Laura Marling terug met album I Speak Because I Can | Alternative

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>